Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 28 januari 2021

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

 
Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Svenska Friidrottsförbundet

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Tel: 010-476 53 30 vxl
Fax: 08-724 68 61
E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier:
@svenskfriidrott, 
#svenskfriidrott
 

Generalsekreterare och ansvarig utgivare

Stefan Olsson
010-476 53 41

Utgivningsbevis

Nr 2008-033

Redaktionen friidrott.se

Gustav Orbring
redaktör
072-525 96 32

Information och media

Hillevi Thor
072-559 17 78
(Pressjour)

Läs mer Samtliga kontakter


ADC/ FKC

Sedan 2008 har Svensk Friidrott haft ett fördjupat samarbete med Umeå, Friidrottens Kompetens Centrum (FKC) och Växjö, Athletic Development Center (ADC). Tillsammans verkar vi för att skapa optimala förutsättningar för de friidrottare som vill kombinera högskolestudier med elitsatsning inom friidrott.

Athletic Development Center (ADC), Växjö

ADC i Växjö är ett samarbete mellan Växjö kommun, Linnéuniversitetet och Svenska Friidrottsförbundet med målet att utveckla ett centrum för träning, utbildning, forskning och utveckling för friidrott. ADC har ett nära samarbete med friidrottens prestationscentrum i kast (PC Kast) och som antagen till ADC får du tillgång till ett kompetenscentrum som hjälper dig tekniskt, fysiskt och mentalt för att få helheten kring elitsatsning och studier att fungera. I kompetensteamet ingår Anders Axlid, Vesteinn Hafsteinsson och Carl-Axel Hageskog.

Mer information om, och kontaktuppgifter till, Athletic Development Center (ADC) hittar du på följande länk.

Friidrottens Kompetenscentrum (FKC), Umeå
Friidrottens Kompetenscentrum (FKC) i Umeå har 150 olika utbildningar och stort stöd med träning och karriärutveckling i en välutvecklad elitidrottsmiljö på Umeå Universitet som är ett av Sveriges största universitet, tillika av RIksidrottsförbundet utsedda Riksidrottsuniversitet (RIU). Friidrottens Kompetenscentrum har fem heltidsanställda friidrottstränare kopplade till sin verksamhet där träningsmöjligheterna är av hög klass med en fullt stor inomhusfriidrottshall, Nolia, och friidrottsarena utomhus, Campus friidrott. Båda anläggningarna erbjuder mycket stor tillgänglighet för friidrottarna alla dagar i veckan. Därutöver finns fystränare, testpersonal, fysioterapeuter, dietist och psykologer som kompletterar stödteamet kring friidrottarna.

Mer information om, och kontaktuppgifter till, Friidrottens Kompetenscentrum (FKC) hittar du på följande länk.

 

Ansökan och antagning
Du som är intresserad av att ansöka till ADC i Växjö eller FKC i Umeå gör det via ett ansökningsformulär. Du når ansökningsformuläret antingen genom att klicka på länken nedan eller genom att klicka på knappen i högerspalten här bredvid.
Ansöker till ADC eller FKC gör du här.

Vägledande vid bedömning av sökande är Svensk Friidrotts resultatutvecklingsnivåer som du kan se här nedan på länken. Undantag från dessa kan göras men sker i samråd med sportchef, förbundskapten, PC-ansvarig i respektive grengrupp samt styrgruppen för ADC (för antagningar till ADC) eller verksamhetsledare och tränare för FKC (för antagningar till FKC). Svensk Friid
rotts resultatutvecklingsnivåer.


Ansökan sker senast 15 april respektive 15 oktober. Observera att du också behöver göra en ordinarie ansökan till respektive universitet avseende studierna.

 

vaxjoadc12loggaS2.jpg Linnéuniversitet Växjö
   
umeauniv12loggaS2.jpg Umeå Universitet


 

 

 

Kontaktperson

Dejan Mirkovic

Dejan Mirkovic
Studier/landslag
a 073-600 43 44
e-post 
ansok12knappS.jpg
Ansök om plats på ADC/FKC
Vårterminen 2021