Annons

Annons

Välkommen till Uddevalla

Varmt välkommen till Uddevalla kommun – hjärtat i Bohuslän. Vi hoppas att du vill lära känna oss när vi är värdar för Friidrotts SM sommaren 2024.

Det goda livet
I Uddevalla samsas skog, natur och salt hav och det finns ett rikt utbud av aktiviteter för hela familjen. Hos oss kan man bo i härliga miljöer och leva det goda livet.

En attraktiv platsVårt strategiska läge med bra kommunikationer till Göteborg, Trollhättan och Oslo, samt tillgång till en stor arbetsmarknad, gör oss till en attraktiv plats att etablera företag på.

10 saker du vill göra

Vi har listat 10 saker som du inte får missa i Uddevalla, oavsett om du är på besök eller vill bli en av oss.

1. Uddevalla Centrum – Vi säger att Uddevalla är hjärtat i Bohuslän, inte bara för att det är den största staden utan även då det geografiskt ligger helt unikt för att erbjuda det bästa med Bohuslän. Här upplever du en pulserande stad med salt hav på promenadavstånd, ett brett utbud av aktiviteter året om och majestätiska utsiktsplatser och spännande besöksmål. Låt oss inspirera dig till att uppleva Uddevalla centrum.

Uddevalla Centrum

2. Bohusläns Museum – Du finner oss vid Bäveåns kaj i Uddevalla. Inuti huset ryms på två plan en mängd av upplevelser för dig som besökare. På entréplanet möts du av restaurang Kajkanten och vår omtyckta butik. Våningen inrymmer även utställningshallar för både kulturhistoria och samtidskonst, en båthall med vackra bohuslänska allmoge- och träbåtar samt ett lekrum för barnen. Museets övervåning innehåller våra permanenta utställningar med Bohusläns historia i fokus och en utställningshall med klassisk konst från mästare som bland annat Bruno Liljefors, Anders Zorn och Carl Fredrik Hill.

Bohusläns Museum

3. Strandpromenaden – Strandpromenaden är Uddevallas stolthet med det spektakulära trädäcket som smyger sig runt de branta bergväggarna längs havslinjen. Många promenerar den här vägen till Gustafsberg som är Sveriges första bad- och kurort.

Strandpromenaden

4. Gustafsberg – en kulturhistorisk pärla med anor från 1700-talet. Vackert beläget vid Byfjorden ligger detta naturreservat med mycket spännande historia och vacker arkitektur.

Gustafsberg

5. Skalbankarna – I bohuslänska Uddevalla strax utanför Göteborg ligger världens största skalbankar. I ett unikt och artrikt kulturlandskap med boplatser från stenåldern kan du vandra Skalbanksslingan och besöka upplevelsehuset Skalbanksmuseet.

Skalbankarna

6. Skärgårdsbåtarna – Följ med ut i skärgården. Ombord på skärgårdsbåtarna kan du smaka havets läckerheter medan du ser solen gå ner. En kryssning med en skärgårdsbåt kommer du sent att glömma och det fina är att du kan uppleva skärgården från vattnet sommar som höst, vinter som vår.

Skärgårdsbåtarna

7. Lyckorna, Ljungskile – Lyckorna i Ljungskile är en anrik badort som grundades 1877 av godsägaren Robert MacFie. MacFie immigrerade till Sverige från Skottland efter att han upptäckt vilken pärla Lyckorna är. Här umgicks prominenta sommargäster på varmbadhuset, kallbadhuset och i de vackra sommarvillorna.

Lyckorna

8. Silverfallet, Ljungskile – I Ljungskile hittar ni vackra Silverfallet. Ett femton meter högt vatten fall med hänförande utsikt över forsarna, bygden och längre bort den blåskimrande fjorden och Orustbergens skogar.

Silverfallet

9. Havstensklippan – Havstensklippan ligger 119 meter över havet bjuder på en spektakulär utsikt med Uddevalla i öst och ytterskärgården i väst. Här beskådar du Havstensfjorden, Nordströmmarna och Gullmarsfjorden.

Havstensklippan

10. Torp Köpcentrum – Torp Köpcentrum har 100 butiker och erbjuder Bohusläns största shoppingutbud – En plats allt du behöver!

Torp Köpcentrum