Annons

Annons

Hållbarhetsarbete

Den 28-30 juni 2024 kommer IK Orient och Uddevalla kommun, ge minnen för livet med en friidrottsfest där alla är välkomna.

Vi ser fram emot att välkomna Sveriges alla friidrottsatleter och vi kommer att kunna njuta av härliga tävlingar och kanske kommer vi också att se ett och annat nytt rekord.  

Under hela vår förberedelse inför SM och i all planering har hållbarhet gått som en röd tråd. Vi vill visa att vi bryr oss om naturen, vi bryr oss om Uddevalla och alla dess invånare och vi bryr oss om vår planet.

 

Vi har därför beslutat att vi kommer göra vad vi kan för att minimera evenemangets negativa påverkan på människa och miljö och bidra till positiv påverkan till Uddevalla och dess boende, samtliga intressenter och även den lokala ekonomin.

 

Genom att vi arbetar i alla led med hållbarhetsfrågorna så hoppas vi att vi kan öka medvetenheten om hållbarhet hos våra partners, de aktiva, publiken, alla funktionärer, ja, alla som på något sätt är delaktiga i vårt Friidrotts-SM. 

 

Vi vill också vara ett socialt hållbart evenemang där alla är inkluderade, de som vill är delaktiga och det ska också vara tillgängligt för alla. Vi vill att Friidrotts SM blir en mötesplats där vi både kan träffas och göra gott tillsammans för en mer hållbar framtid.

Vi har för evenemanget upprättat en Hållbarhetspolicy som hjälper oss att stå stabilt i alla planering och under genomförandet av tävlingen.

 

Som besökare kan du göra mycket för att bidra och här ger vi några exempel:

 

Ta dig till tävlingen så klimatsmart som är möjligt:

  • Gå eller cykla, det här är också fördelaktigt då många kommer att ha med sig bilen och behöver en parkeringsplats
  • Åk kollektivt, buss eller tåg om möjligt
  • Samåk om ni ska till arenaområdet

Sortera ditt avfall enligt de sopkärl som är utplacerade på arenan.

Drick kranvatten

Ta med en vän och ha trevliga dagar

Ha roligt och bidra till att vi får ett fantastiskt Friidrotts SM