Annons

Annons

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna inför ditt besök på Friidrotts SM 2024. 

- Entrén till SM-torget öppnar för allmänheten följande tider:

Fredagen den 28 juni, kl. 10.30

Lördagen den 29 juni, kl. 10.00

Söndagen den 30 juni, kl. 10.00

- Tidsprogram för hela helgens tävlingar finns på hemsidan den 20 juni. Klicka på länken för att hitta till alla starttider. 

- Nej, vi tillämpar fri sittning på hela arenan. Detta innebär att du inte har en egen plats vid ankomst. 

- Absolut, vi säljer biljetter i entrén alla arrangemangets dagar. Vi tar emot kontant, kort och swish i våra kassor. 

- Vi arbetar för ett hållbart arrangemang och önskar att besökare, funktionärer och tävlande åker kollektivt i så stor utsträckning det går. Bor man i Uddevalla och har nära till arenaområdet uppmanar vi till att gå, cykla eller samåka i så stor utsträckning det går.  

- Parkeringsmöjligheterna runt Rimnersområdet är utsprida och våra parkeringsvärdar kommer hjälpa dig i så stor utsträckning det går. Huvudområdena vi använder för parkering är följande områden: 

Rimnersområdet

Hemsö (mittemot Bygmax)

Östrabo 1 & Y

I17

Se områdeskartan som finns på hemsidan. 

- Föremål som kan tänkas användas i skadesyfte mot arenan, dess personal eller andra gäster får inte tas med in på arenan. Det omfattar men är inte begränsat till vapen, pyrotekniska pjäser eller andra farliga eller brandfarliga föremål. Glasflaskor, petflaskor, termosar, aluminiumburkar och flaggpinnar andra än av s.k. WP plast eller klädesplagg/flagga med text eller symboler som uttrycker förakt mot folkgrupp är inte tillåtet.
Vidare får du inte ta med dig mat och dryck, väskor, fyrverkerier, paraplyer och cykelbatterier.

- Ja, vi har ett totalt väskförbud på hela området enl. nuvarande myndighetsregler för större event och sammankomster. Vi tillhandahåller inte någon form av väskförvaring.

Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl samt för barns skötväska. Dessa väskor kommer att få visas upp för vår säkerhetspersonal. 

- Rökning är förbjudet på hela SM området. Vi har inga rökrutor på området. 

- Ja, barnvagnar kan medföras in på SM området. Vagnar får dock inte blockera gångar, utrymningsvägar eller dörrar. Inga vagnar får låsas fast i staket eller stolpar. Barnvagnar får INTE tas med upp på huvudläktaren. 

- Nej, cykeln får låsas och lämnas på utsidan av SM området. 

- Ja, du får ta med dig hund in på SM området. Hunden skall vara kopplad och bör vara van med mycket folk och ljud. Hundar får inte knytas mot stolpar eller staket och lämnas kortare stunder. 

Hundar får vistas på alla ytor i markplan samt vistas på Norra läktaren. Inga hundar får vistas på huvudläktaren eller Östra läktaren. 

Det kommer inte finnas tillgång av bajspåsar, detta har du som ägare med dig vid ankomst. 

- Ja, vi kommer ha ett stort utbud av mat och dryck i våra caféterior. I vår Foodcourt kommer det också finnas tillgång till dagens rätt. Alternativ för dig som har allergi eller t.ex. önskar vegetariskt kommer att finnas. 

- Hjälp oss att sortera! Vi kommer att ha flera sorteringskärl så vi i vår tur kan sortera allt avfall på bästa sätt. Detta gör vi i linje med vårt hållbarhetsarbete.  

- Vi har flertalet värdar på hela SM området som man kan fråga om hjälp. Vi har också ett besökscenter, Helpdesk, dit du kan gå för att få hjälp med aktuella frågor.