Annons

Ellen Ekholm vann guld efter spännande höjd-duell

Ellen Ekholm 2252 Nytt årsbästa och ISM-guld för Ullevis Ellen Ekholm.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Kvinnornas höjdfinal på ISM blev en duell mellan Turebergs Bianca Salming och Ullevis Ellen Ekholm som inför tävlingen båda hade ett årsbästa på 1.85. Båda hopparna klarade 1.88 men det var Ellen som tog hem ISM-guldet.

Annons

Endast sex kvinnor kom till start i höjdfinalen på ISM i Karlstad men tre hoppare hade årsbästan inom två centimeter. Maja Nilsson som tidigare i veckan hoppade 1.90 i Slovakien valde att stå över ISM.

Bianca Salming, som precis fått klartecken att vara med på inomhus-VM i femkamp, gick in på 1.65 och klarade direkt. På 1.70 gick Ellen Ekholm och Örgrytes Engla Nilsson in i tävlingen och tog sig över utan problem. På 1.78 rev Bianca och Engla sina första försök samtidigt som Ellen klarade direkt. Efter att både Bianca och Engla klarat i andra försöket var det bara tre tjejer kvar i tävlingen upp på 1.81. Ellen klarade även den höjden i första och Bianca gled över i sitt andra försök. Tyvärr tog det stopp för Engla på 1.81 och hon tog bronset på 1.78.

Duellen om guldet gick vidare och båda tjejerna tog 1.86 i första försöket med Ellen i ledningen tack vare felfri hoppning. 1.86 var årsbästa med en centimeter för båda hopparna och Ellen höjde det ytterligare genom att klara 1.88 direkt. Bianca tog sig även hon över men i andra försöket vilket gjorde att Ellen var i fortsatt ledning.

Ingen av tjejerna kunde ta sig över 1.90 utan guldet gick till Ellen på 1.88 med Bianca som silvermedaljör på samma höjd.

– Det kändes riktigt bra idag, jag känner att jag satte alla ansatser fram till 1.90 där jag började ändra lite. Man sparras ju av varandra hela tiden upp på högre höjder, jag gillar när det blir lite duell. Jätteroligt att det gick så bra för Bianca också, säger Ellen Ekholm.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER