Annons

Favoritseger i kulringen av Petersson: ”Det var väldigt stabilt”

Wictor Petersson 9766

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev en favoritseger i männens kultävling genom Wictor Petersson, men det var inte så självklart som det kunde ha blivit sedan silvermedaljören Jesper Arbinge stötte nytt pers och närmade sig 20 meter.

Annons

Storfavoriten från MAI, Wictor Petersson, inledde sin kultävling med att direkt stöta över 20 meter. Hans första stöt mätte 20.12, nästan metern längre än tvåan Jesper Arbinges första stöt på 19.18. In som trea i tävlingens inledning gick Turebergs Jesper Ahlin om inledde med ett nytt personligt rekord på 17.16.

I den tredje omgången snodde Örgrytes Leo Zikovic åt sig bronsplatsen med en stöt på 17.86, nytt personligt rekord med 40 centimeter. Jesper Arbinge passade på att öka han också, till 19.54.

I den fjärde omgången, när antalet kastare gått från tio till åtta, utökade ledande Wictor Petersson sin ledning till 20.18. Men redan i omgången efter kom silverplacerade Jesper Arbinge en bra bit närmare när han stötte nytt personligt rekord på 19.83.

– Det var väldigt stabilt, jag fick inte riktigt på någon stöt, men det var ett bra kvitto med många halvbra stötar. Men jag känner att jag har mycket mer i kroppen, säger Wictor Petersson, som även njöt av kampen bakom sig i tävlingen.

– Jesper kom här och jagade, jag bara längtar till han stöter 20 meter, det är på gång, jag vet det. Han måste bara få ut det. Kan vi bli två eller till och med tre över 20 meter kan vi trigga varandra.

Guld till Wictor Petersson på 20.18, silver till Jesper Arbinge på 19.83 och brons till Leo Zikovic på 17.86.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER