Annons

Första seniorguldet för Grahn – "Jättekul!"

Jonathan Grahn (11)

FOTO: DECA TEXT&BILD

På fredagens 3000-meterslopp i Karlstad bärgade jättetalangen Jonathan Grahn karriärens första SM-guld på seniornivå. "Jag hade en bra känsla och kände mig ganska lugn genom loppet", säger Jonathan som nu laddar mot 1500 meter.

Annons

Den inledande dagen på inomhus-SM avslutades med finaler på 3000 meter och i herrarnas lopp var det inledningsvis Spårvägens Oliver Löfqvist och så småningom Hässelbys Emil Blomberg som skötte farthållningen i täten.

Men med knappt två varv kvar satte Mölndals Jonathan Grahn in en stöt som ingen kunde svara på.

- Jag är nöjd med loppet, men jag ska inte säga att jag kände mig säker längs vägen, säger Jonathan, som fortsätter:

- Det är sällan det känns lätt. Och även om det här var en bit från mitt max så var det ändå inget långsamt tempo. Man känner sig alltid lite trött och det här blev extra jobbigt eftersom jag var inställd på att det skulle bli ett taktiklopp, men gick lite snabbare än jag hade trott på förhand. Men mot slutet kände jag ändå att jag hade ganska mycket krafter kvar.

Vad betyder ditt första SM-guld på seniornivå?

Annons

- Det känns jättekul! SM är alltid stort. Hemma i klubbens gym har vi en tavla på alla utomhus-SM-medaljörer. Nu var detta inomhus, men där vill man vara med.

Jonathan segrade på 8:03.67, silvret gick till Oliver Löfqvist som sprang på 8:05.33 och bronset till Emil Blomberg som noterades för nya personbästat 8:08.68.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER