Annons

Herrarnas höjdhopp under ISM avgörs i Kil

SM Kil 2024 Stefan Holm, Melwin Lycke Holm, Hanna Westlund, ordförande Kils AIK, Johan Engberg, klubbchef IF Göta Karlstad tillsammans i ECG Arena.

Inomhus-SM i friidrott arrangeras 16-18 februari med Kils AIK och IF Göta Karlstad som arrangörer. Kils kommun och Karlstads kommun är värdorter för tävlingar som till största delen hålls i nya Eva Lisa Holtz Arena i Karlstad. Nu är det klart att en av grenarna, herrarnas höjdhopp, kommer att avgöras i Kil.

Annons

Höjdtävlingen kommer att hållas i Kil, två mil norr om och Karlstad, och platsen är ECG Arena. Det innebär att Melwin Lycke Holm kommer att hoppa om SM-medaljerna på sin hemmaplan.

– Det ska bli väldigt kul att hoppa i Kil där klubben hör hemma, jag ser verkligen fram emot det! Kul också att hoppa så nära hemmapubliken, det kommer bli häftigt, säger Melwin om kommande SM-tävling.

Startlistan kommer så småningom att växa fram här. Tittar man historiskt så kommer det troligtvis att bli omkring 14 hoppare som gör upp om medaljerna i Kil.

 Kul att SM kommer till Kil och att vår bästa aktive just nu kan hoppa på hemmaplan och inspirera unga att prova friidrott, säger Hanna Westlund från arrangörsföreningen Kils AIK.

ECG Arena kommer kunna ta emot 300 i publiken så det lär blir en härlig stämning i sporthallen med start klockan 18.00 lördagen den 17 februari. Friidrottsmattor kommer att rullas ut i hallen så att underlaget uppfyller kraven för friidrott. Det blir speaker och musik och en chans för publiken att komma riktigt nära hopparna.

Annons

 Det är såklart en utmaning och mycket förberedelser men vi hade inte gjort detta om vi inte trodde att det skulle bli bra och minnesvärt för både publik och aktiva, säger Johan Engberg från IF Göta.

Tävlingen startar klockan 19.00 den 17 februari med program från 18.00 och inhoppning från 18.30. Biljetter till evenemanget finns här. Övriga grenar i SM-tävlingen genomförs i Eva Lisa Holtz Arena i Karlstad.

Läs mer om tävlingarna och här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER