Annons

Hjelmer tillbaka som SM-etta – guld till frustrerad Bengtström

Moa Hjelmer ISM 2024

FOTO: DECA TEXT&BILD

2021 vann Moa Hjelmer SM-guldet på 400 meter både inne och ute. Nu bärgade den 33-åriga Spårvägenlöparen ännu ett SM-guld. "Jag är bara otroligt glad", säger Moa. På herrsidan vann förhandsfavoriten Carl Bengtström men öisaren var inte alls var lika nöjd.

Annons

Moa Hjelmer startade riktigt tufft på damernas 400-metersfinal i Karlstad. Första varvet gick på 24.5 och Moa var tydlig etta när det blev gemensam bana. Närmast bakom jagade Lisa Lilja, Örgryte IS, och Marie Kimumba, Spårvägens FK.

Under det avslutande varvet behöll Moa Hjelmer greppet och även om hon på upploppsrakan utmanades av Turebergs Moa Granat så höll det hela vägen fram till ännu en SM-titel.

Moa Hjelmer segrade på 53.51, bara tre hundradelar från Lisa Liljas säsongsbästa och den bästa tiden av Moa på elva år. Moa Granat blev tvåa på nya personbästat 53.61 och Lisa Lilja trea på 53.83.

- Jag är bara otroligt glad. Det var kanske inte så här det skulle vara på pappret och jag hade själv inte några riktiga förväntningar. Jag är mest här för att springa och ha roligt, faktiskt, säger Hjelmer.

Bengtström ville springa snabbare

Annons

I herrarnas 400-metersfinal infriade Örgrytes Carl Bengtström favoritskapet och plockade hem ännu ett SM-guld. Silvermedaljören, MAI:s Kasper Kadestål öppnade snabbt och såg ut att vara i en knapp ledning i den andra kurvan, men Bengtström tryckte på lite extra och var först in på gemensam bana.

Bengtströms segertid skrevs till 46.43. Kadestål blev tvåa på nya personliga rekordet 47.05 och bronset gick till Turebergs Emil Johansson som sprang på 47.40.

- Tanken var att springa ganska mycket snabbare än jag gjorde. Jag har haft lite problem den senaste månaden med diverse saker. Jag är inte riktigt där jag vill vara tyvärr. Men så är det, säger Bengtström.

- Jag hade en sjukt bra höst och var svinbra i december, min bästa form någonsin, men sedan drog jag på mig något magvirus på läger och blev sängliggande i två veckor. Och jag har också haft lite problem de senaste veckorna. Jag ligger lite dåligt till och det är frustrerande.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER