Annons

Julia och Henrik försvarade titlarna på 60 meter

Julia Henriksson 2245 Julia Henriksson försvarade ISM-guldet på 60 meter.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Inte helt oväntat kunde titelförsvararna Julia Henriksson och Henrik Larsson ta ISM-gulden på 60 meter. Julia sänkte dessutom sitt personliga rekord till 7.22 och förstärkte sin tredjeplats på genom-tiderna-listan i Sverige. ”Jag har hittat tillbaka till glädjen”, säger Julia Henriksson.

Annons

För hemmapubliken var herrarnas 60-metersfinal en av de absoluta höjdpunkterna under ISM-helgen med hemmasonen Henrik Larsson i huvudrollen. Henrik infriade favoritskapet och tog ytterligare ett ISM-guld och detsamma gjorde Julia Henriksson i damernas final.

Malmö AI:s Julia satte i söndags svenskt rekord på 200 meter under Nordenkampen. I Karlstad visade hon att formen fortsatt är god och hon kunde vinna 60-metersfinalen på 7.22, en förbättring av hennes personliga rekord med två hundradelar.

– Jätteroligt, den här säsongen har jag haft väldigt roligt och bara njutit. I somras kände jag mycket press och att jag inte hade så roligt. Att jag har hittat tillbaka till glädjen tror jag är det som gjort att framgångarna kommer, säger Julia Henriksson.

Bakom Julia blev det dubbelt Mölndal genom Michelle De Silva och Olivia Lundberg. Michelle sänkte personliga rekordet med sju hundradelar till 7.36 och tog silvret. Tyvärr skadade Michelle armen när hon slog i stoppmadrassen och fick uppsöka läkarvård. Klubbkamraten Olivia tog sin första seniormedalj när hon tog bronset på 7.43.

Henrik Larsson tog guld inför hemmapubliken

Annons

IF Göta Karlstads Henrik Larsson gick för sitt fjärde ISM-guld på 60 meter inför hemmapubliken i Eva Lisa Holtz Arena. Henrik som varit sjuk tog det lugnt i försöksheatet och kom i mål på 6.74. I finalen var det jämnt hela vägen men Henrik kunde ändå gå ifrån och vinna på 6.69. Bakom honom var det tajt om övriga medaljer där Strands Viktor Thor var en överlycklig silvermedaljör på 6.73. Upsalas Simon Plesse tangerade sitt personliga rekord på 6.74 som bronsmedaljör.

– Det är skönt att vara tillbaka efter sjukdomen. Det kändes lite ringrostigt men det var speciellt att få springa ett SM inför hemmapubliken, säger Henrik Larsson.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER