Annons

Kajsa Roth tog hem guldet i kvinnlig stav: ”Målet var att vinna”

Kajsa Roth 9DS 7800

FOTO: DECA TEXT&BILD

Damernas stavhoppsfinal avgjordes när ribban låg på 4.12. Då var tre hoppare kvar i tävlingen, men bara en tog sig över ribban, Kajsa Roth från IFK Göteborg. "Det kändes jättebra", säger Kajsa Roth.

Annons

Det kvinnliga stavhoppet inleddes på 3.40 och när ribban hade kommit upp över 4 meter, 4.00 närmare bestämt, var endast fyra hoppare kvar i tävlingen: IFK Göteborgs Kajsa Roth , Spårvägens Annika Jönsson, Turebergs Beate Pott och Sara Winberg från Täby IS.

För Beate Pott blev 4 meter för högt idag, men hon lämnade ISM med ett nytt pers på 3.93.

Resten av tävlingen blev en uppgörelse om medaljerna. Annika Jönsson rev sina första två försök på 4.07, men samlade ihop krafterna och tog i tredje. Sara Winberg rev sitt första försök och sparade två hopp till 4.12. Men den som övertygade mest i sin hoppning var Kajsa Roth som var felfri över 4.12.

Annika Jönsson rev sitt första försök på 4.12 och det gjorde även Sara Winberg som då endast hade ett försök kvar. Men den här gången var 4.12 för högt för såväl Annika Jönsson som Sara Winberg och Kajsa Roth stod kvar som svensk mästare. Silvret gick till Annika Jönsson som tog 4.07 och bronset till Sara Winberg som hoppade 4.00.

Kajsa fortsatte att hoppa och la upp ribban på 4.20, en höjd hon var nära att klara i det tredje och sista försöket, men det ville sig inte riktigt, utan hon fick nöja sig med en SM-guldmedalj.

– Det kändes jättebra, målet idag var ju att vinna. Nu väntar JSM nästa helg och då vill jag också vinna och hoppa högt, säger en glad Kajsa Roth.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER