Annons

Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Lovisa Karlsson 2372 Två guld inom loppet av ett par timmar för Lovisa Karlsson.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

Annons

Högbys Lovisa Karlsson hade en fantastisk söndagseftermiddag i Eva Lisa Holtz Arena. Direkt efter sitt guld på 60 meter häck sprang Lovisa över till längdfinalen.

Finalen inleddes med att Falkenbergs Tilde Johansson hoppade 6.48 och satte nytt årsbästa. Lovisa, som hoppade 6.42 i kvalet, öppnade med 6.35 och låg tvåa efter först omgången tillsammans med Turebergs Ayla Hallberg Hossain. Ayla ökade till 6.40 i den fjärde omgången och gick upp som ensam tvåa.

Råby Rekarnes Maja Åskag låg länge fyra i tävlingen men ökade till 6.47 i femte hoppet, en centimeter bakom ledande Tilde. Den sista omgången blev otroligt spännande där först Maja hoppade 6.49 och tog tillfälligt över ledningen innan Lovisa slog till med hela 6.55.

Tilde hade chansen att svara med tävlingens sista hopp. Den vita flaggan kom upp och resultatskylten visade 6.45 vilket gjorde att Tilde som länge ledde tävlingen fick nöja sig med brons. Silvret till Maja på 6.49 och söndagens andra guld till Lovisa på 6.55.

– Dagen har varit helt otrolig, jag vet inte vad jag ska säga. Jag kom hit utan några förväntningar alls och var bara glad att få vara här med tanke på att jag har varit skadad hela vintern och knappt kunnat träna. Det kanske är det som behövs ibland, att släppa alla förväntningar och bara köra, säger Lovisa Karlsson.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter