Annons

Lovisa Karlsson tog första häckguldet – andra raka för Hrelja

Lovisa Karlsson 2351

FOTO: DECA TEXT&BILD

På 60 meter häck fanns det på ISM i Karlstad en klar favorit i herrarnas final med det såg ut att bli jämnare för damerna. Det var mångkampare Lovisa Karlsson som kunde ta hem sitt första ISM-guld på distansen med nytt personligt rekord. Max Hrelja tog en väntade seger och vann med närmare en kvarts sekund.

Annons

Högbys mångkampare Lovisa Karlsson har haft en strulig höst och vinter men var för en vecka sedan när sitt personliga rekord i femkamp och under lördagen satte hon pers i längdkvalet på ISM. I försöken på 60 meter häck förbättrade hon sitt personliga rekord till 8.22 och hade snabbaste tiden in i finalen.

Finalen kom att stå mellan Lovisa och Ymers Julia Wennersten som tidigare i karriären tagit två ISM-guld på 60 meter häck. De båda var jämna hela vägen med Lovisa i en knapp ledning. Lovisa var en knapp men klar vinnare i mål på 8.21 före Julias 8.26 som tvåa. Bronset gick till Huddinges Alva von Gerber som sänkte sitt personliga rekord till 8.36. Pers blev det även för fyran Esther Sahlqvist från Hammarby med tiden 8.37.

Max Hrelja tog karriäens fjärde ISM-guld

I herrarnas final var Malmö AI:s Max Hrelja klar favorit efter att ha tangerat sitt personliga rekord 7.70 tidigare under säsongen. Max hade heller inte några problem att springa hem sitt fjärde ISM-guld på 60 meter häck. Klockan stannade på 7.76 och Max var nästan en kvarts sekund före Spårvägens Marvin Tay som tog silvret på 8.00. Bronset gick till Lidingös Anton Levin, en hundradel bakom Marvin.

– Ett klart godkänt lopp, jag var inte tillräckligt aggressiv efter första häcken men kul att vinna! Jag ska ta ett beslut närmsta timmen om det blir någon start på inomhus-VM, jag har haft lite problem med ljumsken och hälsenan så jag får se hur kroppen svarar, säger Max Hrelja.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER