Annons

Lukas Edqvist persade och vann ISM-guld: "Jag har haft det i mig"

Lukas Edqvist 2347 Lukas Edqvist tog karriärens första ISM-guld efter att ha vunnit SM utomhus 2022.

FOTO: DECA TEXT&BILD

2022 tog Örgrytes Lukas Edqvist överraskande SM-guld i tresteg utomhus. I Karlstad kom karriärens första ISM-guld när han ökade på det personliga rekordet med 36 centimeter.

Annons

Förhandsfavoriten till herrarnas trestegsguld på ISM i Karlstad var Örgrytes Gabriel Wallmark som hoppade 15.90 på Nordenkampen för en vecka sedan. På ISM inledde också Gabriel med att ta ledningen direkt med 15.49.

I den andra omgången ökade Öregrytehopparen till 15.73 men ådrog sig en skada i baksidan av låret, ner mot knät. Efter det tvingades Gabriel att bryta tävlingen. Klubbkamraten Lukas Edqvist låg på andraplats och ökade i tredje omgången till 15.60. Efter halva tävlingen låg Hammarbys Erik Ehrlin trea på 15.12, sju centimeter för Hässelbys Jesper Hellström.

Jesper ökade till 15.33 i tredje omgången och gick upp på bronsplats. Guldhoppet kom i femte omgången när Lukas Edqvist persade med 36 centimeter och hoppade 15.80. I sista omgången ökade Ullevis Melker Manne till 15.28 och gick upp som fyra samtidigt som Jesper ökade till 15.65 och säkrade bronset.

Gabriel Wallmark som bara gjorde två hopp i tävlingen blev silvermedaljör bakom Lukas Edqvist som tog karriärens första ISM-guld.

– Det känns väldigt bra att äntligen få hoppa 15.80. Jag har haft det i mig men inte fått ut det på tävling. Jag började lugnt och trappade upp under tävlingens gång. Jag kunde lita på att jag hade kraft och kunde stå emot hoppet, säger Lukas Edqvist.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER