Annons

Melwin Lycke Holm tog guld på nytt pers: ”Så jävla gött!”

Melwin Lycke Holm 2308 1 Äntligen över 2.20!

FOTO: DECA TEXT&BILD

Han hade väntat länge på det nya personliga rekordet, men i Kil släppte det äntligen och Melwin Lycke Holm fick ta hem SM-guldet på sin nya rekordhöjd 2.20. ”Det perfekta tillfället”, säger Melwin.  

Annons

Herrarnas höjdtävling var förflyttad till Kil och ECG Arena där den månghövdade publiken fick vara med om en höjdhoppsgala med påkostad inramning och fin hoppning.

Tävlingen inleddes med strömhopp över de lägre höjderna och publiken var med på noterna och applåderade igång hopparna.

Det visade sig att 1.95 blev en för många avgörande höjd. När ribban lades upp på 2.00 var åtta av 16 hoppare kvar. Då klev hemmahopparen från Kils AIK, Melwin Lycke Holm, in i tävlingen. Han gled lätt över höjden och fick med sig Philip Bayer från Mölndals AIK, Fabian Steene från IF Kville, Svante Svensson från Sävedalen, Joakim Wadstein från Mölndals AIK och Gustav Malmkvist från Katrineholms SK.

Nästa höjd var 2.03. Melwin Lycke Holm var ensam om att ta höjden i första försöket, men Joakim Wadstein hakade på Mewin i sitt tredje försök och det gjorde även Gustav Malmkvist som därmed fick med sig ett nytt personligt rekord.

Tre hoppare var alltså med upp till 2.06, en höjd som Melwin klarade direkt. Både Gustav Malmkvist och Joakim Wadstein rev ut sig på 2.06 och fick med sig brons respektive silver hem från Kil.

Annons

Det stod därmed klart att Melwin Lycke Holm hade försvarat sitt guld på ISM, hans sjätte SM-guld som senior. Han valde nu att lägga upp ribban på 2.10, tog i första och valde 2.15 som nästa höjd. Även 2.15 tog han i första försöket och nu var det dags för Melwin att försöka på nya personliga rekordhöjden 2.20. I två försök såg det ut som att det skulle bli ytterligare en tävling då han skulle klara 2.18, men inte nå 2.20.

Men i tredje och sista försöket fick Melwin tillräckligt med lyft i hoppet för att komma över ribban och hela ECG arena exploderade i jubel. Nytt personligt rekord med två centimeter på hemmaplan.

– Så jävla gött bara! Det här var det perfekta tillfället att göra det. Det här är definitivt på topp tre av allt i mitt idrottsliv, jag vill tacka alla som är här, säger en väldigt lycklig Melwin.

Alla resultat hittas här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER