Annons

Nionde raka för Kramer – "Det är guldet jag är här för"

Andreas Kramer ISM 2024 Andreas Kramer.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På herrarnas 800 meter hade Ullevis Andreas Kramer full kontroll från början till slut och bärgade nionde raka SM-titeln inomhus. "Loppet var helt okej och jag är jättenöjd med vinsten. Det är guldet jag är här för", säger Andreas.

Annons

Andreas Kramer tog kommandot direkt i herrarnas 800-metersfinal, men det stod ganska tidigt klart att det inte skulle bli några vassare tider. Andreas avverkade de första två varven på 54.5 och närmast bakom följde klubbkompisen Alexander Lundskog och Benjamin Åberg, Hälle IF.

När klockan ringde tryckte Andreas till lite extra och blev snabbt ensam i täten, och under det avslutande varvet stod Turebergs Habtom Asgede för en riktigt stark avslutning där han passerade både Lundskog och Åberg.

Andreas Kramer segrade på 1:47.93, silvret till Habtom Asgede som sprang på nya personliga rekordtiden 1:48.89 och bronset till Alexander Lundskog, 1:49.94.

- Jag gjorde inte riktigt det vi hade pratat om innan. Vi hade lagt upp det för en tid runt 1:47-1:46, men när jag kollade på klockan efter två varv såg jag att det gick lite långsamt. Men på ett SM är det alltid vinsten som är det viktiga, säger Andreas.

- Loppet var helt okej och jag är jättenöjd med vinsten. Det är den jag är här för.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER