Annons

Revansch för Erlandsson på 200 – ”Jag gick bara ut och körde”

Män 200 M 2369 Erik Erlandsson, längst till vänster, tog hem guldet på 200 meter.

Erik Erlandsson hade ett skadeår förra året men han visade att han är i mycket bra form även skadorna, och tog hem guldet på 200 meter. En skön revansch på fjolåret: "Jag visste ju att jag hade en bra kapacitet", säger en glad Erik Erlandsson.

Annons

Erik Erlandsson från IFK Lund var snabbast i försöken och han visade att det inte var en engångsföreteelse. I finalen ställdes han mot starkt motstånd från bland andra Lerums Linus Pihl och MAI:s William Trulsson .

Och det var William Trulsson som gick ut snabbast efter den första kurvan och ledde på bortre långsidan. Men Erik Erlandsson visade att han hade krut i benen när han gick ikapp och om från sin ytterbana på upploppet. Även Linus Pihl kom som just en pil i loppets slutskede och kom även han om William. Men det var oerhört jämnt över mållinjen.

Alla tre medaljörer sprang sina karriärers snabbaste lopp och får lämna inomhus-SM med medaljer och nya personliga rekord.

Erik Erlandsson som hade ett struligt 2023 kantat av skador fick en skön revansch och sprang på 20.98 och belönas för det med ett guld. På silverplats kom Linus Pihl på 21.07 och bara en hundradel efter, på 21.08 kom William Trulsson.

– Det var jämnt, det var bra, det bidrar ju så klart till snabba tider, så det var bara kul att springa, säger en glad Erik Erlandsson och fortsätter:

– Jag hade inte tänkt så mycket på placeringen. Eftersom jag hade ett struligt fjolår med två skador så tänkte jag att jag bara skulle genomföra säsongen, men jag visste ju att jag har bra kapacitetf så jag gick bara ut och körde. Och det gick hem.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER