Annons

Sara Lennman försvarade ISM-guldet: ”Kom lite som en chock”

Sara Lennman 2302 Sara Lennman tog andra rake ISM-guldet.

FOTO: DECA TEXT&BILD

För ett år sedan vann Spårvägens Sara Lennman överraskande guld på ISM i Malmö. I Karlstad visade hon att det inte var någon engångsföreteelse när hon försvarade guldet och satte nytt personligt rekord.

Annons

Sara Lennman har haft en stabil inomhussäsong med flera stötar över 18 meter och tangerat personligt rekord på 18.09. Hon kom till ISM som regerande mästare efter att ha besegrat Fanny Roos i Malmö 2023.

Spårvägensstötaren slog till redan i första omgången när kulan landade på 18.29, personligt rekord med två decimeter. 18.29 skulle visa sig vara segerstöten och Saras näst längsta stöt mätte 17.81.

–Vi var väldigt många deltagare och det tog en bra stund innan vi kom i gång. Jag kände mig inte jättepigg men det kändes bra när jag började stöta. 18.29 i första kom lite som en chock och det var mycket adrenalin inför den stöten. Jag brukar inte dra till med bästa stöten direkt, det händer bara någon gång ibland. Det var en helt okej stöt och jag träffade kulan bra men jag känner att det absolut finns mer, säger Sara Lennman.

Malmö AI:s Fanny Roos hade nio raka ISM-guld i kula fram tills att hon blev besegrad för ett år sedan av Sara. Fanny inledde tävlingen med 17.45 och hade efter halva tävlingen 17.63 och låg tvåa i tävlingen. I den sista omgången fick Fanny stötningen att stämma bättre och kulan landade på 17.97.

Vanessa Kamga från Hässelby revanscherade sig från gårdagens vikt, där det blev tre kryss, och tog bronset på 16.19.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER