Annons

Supersuccé för Maria Freij – "Ibland överraskar man sig själv"

Maria Freij ISM 2024

FOTO: DECA TEXT&BILD

Maria Freij hade hoppats på karriärens första SM-medalj, och när damernas 800-metersfinal var avverkad kunde Malmölöparen jubla åt ett guld. "Ibland överraskar man sig själv", säger 25-åriga Maria, som inledde sin elitsatsning så sent som 2021.

Annons

På damernas 800 meter var det inte oväntat Örgrytes Wilma Nielsen som inledde mest offensivt och anförde fältet under de två första varven. Därefter följde i tur och ordning Ullevis Lovisa Lindh, Maria Freij och Julia Nielsen, Örgryte IS.

400 meter passerades efter 1.01.52 och tätpositionerna behölls ytterligare ett knappt varv, men med 250 meter kvar började Maria Freij att röra på sig. Först upp till andra plats och sedan ända upp i spets, och ingen kunde matcha Maria när hon väl lade gasen i botten.

"Det här har jag"

- När det närmade sig klockringning tänkte jag att "det här har jag". Jag hade mycket energi kvar i benen och kände mig redo att spurta. Med 250 meter kvar tänkte jag att "nu sticker jag och tar chansen" och det gick ju bra, säger Maria, en av de allra gladaste medaljörerna i Eva Lisa Holtz Arena denna lördag.

- Alltså det är helt fantastiskt! En bock, något man vill checka av och det gjorde jag nu.

Annons

På det avslutande varvet passerades Wilma Nielsen av både syrran Julia och Lovisa Lindh som blev tvåa respektive trea i loppet.

Maria Freijs segertid skrevs till 2:05.50. Julia Nielsen sprang i mål på 2:05.89 och Lovisa Lindh på 2:06.52.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER