Annons

Dags att söka sanktion för inomhussäsongen 24/25

Dag 1 Ny 98

1 maj öppnade sanktionsperioden för inomhussäsongen 24/25 och vi uppmanar er därför att se över er tävlingskalender för den kommande inomhussäsongen.

Annons

Sanktionsperioden är öppen fram till 31 maj, och sedan kommer ansökningarna att hanteras av distriktet under juni månad. Tävlingar med distriktssanktion kommer alltså synas i distriktens kalendrar från och med början på juli. Men tävlingar med central sanktion kommer behandlas hos Svenska Friidrottsförbundet och TAK under juli månad, vilket betyder att en komplett central tävlingskalender kan publiceras i början av augusti.

 

Nedan följer några medskick inför den kommande sanktionsperioden: 

Här ansöker ni om sanktion: https://tavlingsansokan.friidrott.se/

 

Annons

Kopiera förra årets tävling

Kom ihåg att om ni ska arrangera en tävling som ni tidigare ansökt om i systemet så kan ni enkelt kopiera förra årets tävling. Det gör ni genom att markera förra årets tävling och sedan välja "kopiera" i högermenyn. Kom dock ihåg att ändra datum/säsong och se över om det är några andra detaljer som t.ex. grenprogram som behöver uppdateras. 

 

WRC-status. Kom ihåg deadline på 80 dagar!

Om ni vill att er tävling ska ha en WRC-status som ger de aktiva möjlighet att räkna med resultaten från tävlingen för att kunna kvala in till internationella mästerskap så är det bästa att samtidigt som ni söker sanktion hos oss, även ansöka om sanktion hos WA. 

Annons

Obs! Kom ihåg att deadline för att skicka in ansökan om WRC är 80 dagar. Det har under årets säsong kommit in många sena ansökningar, som kommer bli svårare att få igenom den kommande säsongen. 

 

Undvik krockar

När ni ansöker om tävlingar för kommande inomhussäsong är det bra att ta hänsyn till andra stora tävlingar som redan nu är publicerade (t.ex. SM tävlingar – se kalendern https://www.friidrott.se/tavling-landslag/tavling/tavlingskalender/masterskap-landskamper/?sida=3) för att undvika större krockar. Observera att ISM i mångkamp för seniorer, juniorer och ungdomar inte är inlagt i kalendern än. Troligt datum för den tävlingen är 15–16 februari.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

1000006032
Fina framgångar av distriktets föreningar i Stafett-SM

Under helgen avgjordes årets upplaga av stafett-SM för seniorer, juniorer, ungdomar och veteraner på Uppsala friidrottsarena med Upsala IF som arrangör. Från Södra Svealand fanns tre föreningar representerade, vilka var Västerås Friidrottsklubb, KFUM…

LÄS MER
Karlstad GP Träff 2024 (1)
Karlstad GP-träff 2024

Precis som förra året bjuder Södra Svealand in ungdomar 14-17 år samt deras ledare till Karlstad GP-träff, en utvecklingsträff som under två dagar bland annat kommer fyllas med intressanta föreläsningar, gemenskap, träning och friidrottsstjärnor på n…

LÄS MER