Annons

Europamästaren Perseus segrade i Gång-SM på hemmaplan i Eskilstuna

Blomöverlämning Perseus och tränare/mamma Siv uppmärksammades under Gång-SM i Eskilstuna för det fantastiska EM-guldet i Rom tidigare i Juni. Södra Svealands ordförande var på plats för att räcka över blommor.

Både nya och kända gångare stod på startlinjen för gång-SM i Eskilstuna och guldmedaljen M20 Kilometer gick inte förvånande till Södra Svealands färska Europamästare Perseus Karlström!

Annons

Lördagens gång-SM i Eskilstuna bjöd på både kända och nya ansikten. Vädret var soligt men blåsigt. Av nio startande på M20 kilometer och fem startande på K10 kilometer var flera färska gångare för året, vilket är roligt.

Hemmasonen Perseus Karlström behövde inte förta sig för att ta ytterligare ett SM-guld på 20 kilometer, denna gången på tiden 1:33:43. På måndag åker Perseus till S:t Moritz för att starta sin OS-uppladdning. 

Bronset gick till klubbkompisen Mustafa Aenenboyr som också tävlar för Eskilstuna Friidrott och gick i mål på tiden 2:00:42.

På damsidan blev det en silvermedalj till Nashieli Karlström som även hon tävlar för Eskilstuna Friidrott och hennes silvertid blev 1:01:33.

 

Södra Svealands Ordförande Mats Zetterlund var på plats under lördagen och på bilden ovan uppmärksammas Perseus och mamma/tränare Siv med blommor för den fantastiska prestationen på EM i Rom! Stort grattis önskar hela Södra Svealand!

Annons

Annons

Relaterade nyheter

DSC09042
Inbjudan till Regionsmästerskapen utomhus 2024

Regionsmästerskapen är den högsta mästerskapsnivån i Sverige för ungdomar 13-14 år (år 2024 är deltagarna födda 2010–2011). Deltagare tävlar för sina föreningar och samlar samtidigt poäng till distriktetslaget. I tävlingen utses såväl individuella me…

LÄS MER