Annons

Annons

Henrik Larsson - Dubbelt prisad!

Henke

Under Friidrottsgalan på Berns i Stockholm blev Henrik prisad för både Årets prestation i Friidrotts-SM och som Årets genombrott i landslaget.

Henrik prisades som Årets genombrott i landslaget med motivationen:

Henrik Larsson kom till inomhus-EM i Istanbul med ett nyslaget svenskt rekord på 60 meter. I semifinalen tangerade han rekordet med 6.56 och i finalen skulle det komma att gå ännu snabbare. I den jämna EM-finalen hade Henrik endast de två italienarna Ceccarelli och Jacobs före sig när han knep bronset på den svenska rekordtiden 6.53. Senare under året blev han under VM i Budapest den första svenska mannen i modern tid att ta sig till semifinal på 100 meter i ett globalt mästerskap.  

Henrik fick pris för Årets prestation i Friidrotts-SM med motiveringen:

I Söderhamn var förhållandena perfekta för sprintlöpning under den inledande SM-dagen. I semifinalen på 100 meter stormade Henrik Larsson i mål på 10.13, nytt svenskt rekord och en sänkning av hans eget rekord med tre hundradelar. Han vann sedan finalen övertygande på 10.20 och tog även hem SM-guldet på 200 meter. 

Henrik Larsson kunde inte vara på plats för att ta emot priset men skickade en videohälsning:

– Det är så roligt att få två priser på samma kväll och det gör det ju extra tråkigt att inte kunna vara där, sa Henrik som även tog hem priset Årets genombrott i landslaget.

– Att slå det svenska rekordet i semifinalen var en riktigt höjdpunkt, avslutade han. 

 

STORT GRATTIS Henke!

Relaterade nyheter

Barn springer häck
Inför sommarens friidrottsskolor

Inne på det nya året börjar det bli dags att planera för 2024 års friidrottsskola. Inför sommaren kan föreningar söka projektstöd IF och haka på Landslagets Friidrottsskola.

LÄS MER