Annons

Jack är årets unga ledare 2023

Årets Unga Ledare 3881 Jack Forsberg och Frida Hafström är Årets Unga Ledare 2023.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På Svensk Friidrotts förbundsårsmötet i Uddevalla fick Jack Forsberg och Frida Hafström ta emot priset och hyllas som Årets Unga Ledare. Ett pris som delats ut sedan 2020 för att lyfta unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten.

Annons

Med utmärkelsen Årets unga ledare lyfts unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Ungdomskommittén har fått in flertalet nomineringar av fantastiska unga ledare som finns ute i landet. Bland de inkomna nomineringarna finns unga, drivande ledare som visar vägen och är inspirationskällor för andra.

Ungdomsrådet presentera  och hyllade de två vinnarna av Årets Unga Ledare 2023 på förbundsårsmöte i Uddevalla. 

Årets unga ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Vinnare utses av Svensk Friidrotts ungdomskommitté i samarbete med Svensk Friidrotts utmärkelsekommitté. Extra kul tycker vi att det är att en av Årets Unga ledare 2023 finns i Södra Svealand!

 

Jack Forsberg, Västerås Friidrott

Annons

Motivering: För sitt driv att främja och utveckla ungdomsverksamheten i sin förening. Detta gör han genom att vara huvudansvarig för prova-på träningar, arbeta som ledare på föreningens lovskolor och hjälpa till att starta upp nya ungdomsgrupper. Hans insatser visar på stark vilja och engagemang att välkomna fler barn till friidrottsfamiljen. På eget initiativ har han utbildat sig inom flera områden i friidrotten och är idag själv utbildare för att fler ska få möjlighet att engagera sig som ledare. Som utbildad starter är han även en nyckelperson för föreningen vid tävlingar och tvekar inte att hjälpa andra tränare för att hjälpa föreningen framåt. Därför tilldelas Jack “Årets unga ledare 2023”.

 

Stort grattis Jack!

Annons

Annons

Relaterade nyheter

1000006032
Fina framgångar av distriktets föreningar i Stafett-SM

Under helgen avgjordes årets upplaga av stafett-SM för seniorer, juniorer, ungdomar och veteraner på Uppsala friidrottsarena med Upsala IF som arrangör. Från Södra Svealand fanns tre föreningar representerade, vilka var Västerås Friidrottsklubb, KFUM…

LÄS MER
Karlstad GP Träff 2024 (1)
Karlstad GP-träff 2024

Precis som förra året bjuder Södra Svealand in ungdomar 14-17 år samt deras ledare till Karlstad GP-träff, en utvecklingsträff som under två dagar bland annat kommer fyllas med intressanta föreläsningar, gemenskap, träning och friidrottsstjärnor på n…

LÄS MER