Annons

Annons

Regionsmästerskapen utomhus 2023

DSC08978 (2) Segrande lag i F13 stafett.

I slutet av september arrangerades Regionsmästerskapen i Märsta för Svealands 13–14 åringar (födda 2009–2010). Deltagarna tävlade gemensamt för sitt distrikt och samlade poäng i lagtävlingen. I tävlingen utsågs såväl individuella medaljörer som bästa distrikt.

Denna gång valde Södra Svealand att åka redan på fredagen och sov två nätter i Arlandagymnasiet, som ligger ett bra spjutkast från Midgårdsvallen. Totalt hade distriktet 103 aktiva med, 4 huvudledare och 12 hjälpledare. På plats fanns dessutom ett härligt gäng föräldrar som hjälpte till och hejade på. Och precis som inomhus i Sätra skötte sig Södra Svealandsteamet strålande!

I lagtävlingen slutade Södra Svealand totalt på en tredjeplats. I F13 klassen tog tjejerna hem andraplatsen, bara några poäng efter vinnande Stockholm Öst, medan F14 med god marginal samlande ihop flest poäng i sin åldersklass.

Nu ser vi redan fram emot nästa Regionsmästerskap, som inomhus kommer arrangeras i Södertälje den 16–17 mars 2024. Då är det aktiva födda 2010–2011 som ges möjlighet att delta.

Mats Zetterlund, ordförande i Södra Svealand, grillade traditionsenligt kycklingburgare till samtliga aktiva och ledare i distriktet. Mycket uppskattat!  

Relaterade nyheter