Annons

Annons

Svensk Friidrott Distrikt Norrnorrland RGB (1)
Regionsmästerskapen Norrland

Välkomna till Boden den 7-8september då Regionsmästerskapen Norrland avgörs. Norra Norrlands friidrottsförbund tillsammans med våra föreningar kommer arrangera tävlingen på Björknäsvallen. Tävlingen är även en lagtävling för 13-14år och 15-17år.

Läs mer
1M5A2804
Nyhetsbrev juni/juli

Här kan du läsa månadens nyhetsbrev. Vill du ha nyhetsbrev direkt till dig så kontakta emma.granlund@friidrott.se

Läs mer
Maja Å
Utvecklingsträff Norrland 2024

Välkomna till Umeå 11-13 oktober! För andra året i rad arrangeras Utvecklingsträff Norrland och i år får vi förstärkning av Svensk Friidrott som arrangerar ett nationellt tränarforum. Missa inte denna helg!

Läs mer
Svensk Friidrott Distrikt Norrnorrland RGB (1)
Nyhetsbrev Norra Norrland

Nu startar vi med ett nyhetsbrev i Norra Norrland där vi varje månad sammanställer vad som är på gång i distriktet och annan information som kan vara bra för våra föreningar att känna till.

Läs mer
Seskarö Trailrun
Distriktmästerskap i Trail

Den 1 juni arrangerar Seskarö Trails förening och Haparanda SKT Seskarö Trailrun. Denna tävling blir Norra Norrlands första DM i Trail. Hoppas att vi ses där!

Läs mer
DM
Löpledarutbildning i Älvsbyn 25-26 maj

Norra Norrlands friidrottsförbund kommer att hålla en Löpledarutbildning i Älvsbyn under ledning av välmeriterade tränarna Michael Nordh och Camilla Sundqvist. Utbildningen kommer att vara under 2 dagar, den 25e och 26e maj.

Läs mer
20231022 114758
Parafriidrotts USM och barn/ungdomsläger

Svenska friidrottsförbundet bjuder in till en välfylld parafriidrottshelg i Uppsala den 14-16 juni. Det första USM:et på 25år kommer att avgöras samtidigt som en nationellt barn och ungdomsläger genomförs. Dessutom avgörs den internationella tävlinge…

Läs mer
Bild Veteranträff
Webbinarium Veteran VM

Veteran VM i Göteborg som arrangeras i sommar börjar närma sig och ni kanske vill veta mer om det? Nu har ni chansen att lyssna på ett webbinarium den 26/2 där det berättas mer om Veteranfriidrott och vad man borde veta inför Veteran-VM.

Läs mer
Norrlandsmästerskapen Piteå
Sök till Norra Norrlands Ungdomskommitté

Norra Norrlands ungdomskommitté söker nya drivande medlemmar! Ungdomskommittén i Norra Norrland jobbar för att öka ungdomars inflytande i distriktet, stärka gemenskapen samt att fler unga ska stanna i friidrotten. Är detta något för dig?

Läs mer
Gällivare Friidrottshall
Anmälan öppen till Lilla VM

Anmälning via EasyRecord finns ute nu för friidrottstävlingarna på Lilla VM i Gällivares fina friidrotthall 2-3 mars 2024, anmälan till grenar senast 26/2. Dessutom ska namn på deltagarna meddelas via Lilla VMs hemsida snarast, kostnad för allt…

Läs mer
Umemaran (1)
We Run, We Walk

We Run, We Walk är en löpar- och vandrarkampanj som hyllar den sociala gemenskapen i att motionera. Initiativet drar igång under årets Musikhjälpen-vecka. Här bjuds du in- eller bjuder själv in till att gå, vandra eller springa tillsammans med andra…

Läs mer
Veteran
Veteranträff

Norra Norrlands friidrottsförbund bjuder in till Veteranträff 9-10 december i Skellefteå. Alla som är 35+ och är medlemmar i en friidrottsförening kan delta oavsett tidigare träningsbakgrund.

Läs mer
NLM 2023
Ungdomsträff 25-26 november i Luleå

Ungdomskommittén i Norra Norrland Friidrottsförbund bjuder in till en träff för 14-17 åringar den 25 - 26 november. Under helgen bjuds på inspiration, träning och en massa skoj. Med syftet att öka gemenskapen mellan ungdomar i distriktet.

Läs mer
Umemaran Marathon
Västerbottningens Grand Prix

I Västerbottningens GP har det under sommarsäsongen arrangerats 20 tävlingar runtom Västerbotten och serien avslutades med Umemaran den 7/10 som sista tävling.

Läs mer
Skeåspelen
Sanktion för tävlingar sommaren 2024

Sanktion för tävlingar under sommar 2024 - ansökan ska göras under oktober månad (vanligtvis september). Förskjutningen beror på att det centrala programmet inte har hunnit färdigställas och det måste ligga som grund för övriga tävlingar.

Läs mer
Utvecklingsträff Norrland

Missa inte Utvecklingsträff Norrland i Umeå 13-15 oktober! Sista anmälan den 15 september. Träffen innehåller någon för alla i föreningen som bland annat grenspecifik träning, tester, styrketräning och föreningsutveckling. Dessutom kommer Simon Pette…

Läs mer
Joel R 2
Norra Norrland på SM i Söderhamn

Av de fåtal aktiva från distriktet som deltog på SM i Söderhamn lyckades två aktiva från Umedalen bäst, Joel Reinholdsson tog två SM-guld och Viggo Danielsson ett SM-silver, båda i Parafriidrotten. Ytterligare några finalplatser togs av aktiva från d…

Läs mer
Blommor
DM - tävlingar

Ni har väl inte missat att vi har kvar två distriktsmästerskaps under sommaren? 5000m på bana i Skellefteå och även ett Marathon i Umeå.

Läs mer
Paraläger 2022
Parafriidrottsläger 2023

Tillsammans med Södra Norrlands Friidrottsförbund bjuder vi in till höstens Parafriidrottsläger. Denna gång håller vi till i Umeå och utlovar möjlighet att träffa nya kompisar, rolig och utmanande friidrottsträning och chansen att lära sig något nytt…

Läs mer
Svensk Friidrott Distrikt Norrnorrland RGB (1)
Gång och vandring

Ni har väl inte missat att gång och vandring är nu en del av Svenska Friidrottsförbundet? Vill du få mer kunskap och lära dig mer?

Läs mer
Alessia (1)
Norra Norrlands Ungdomskommitté

Äntligen har vi en ungdomskommitté i Norra Norrland! Tillsammans med våra unga friidrottare i Norrland ska de hjälpa till att utveckla friidrotten och stärka ungdomarnas inflytande i distriktet.

Läs mer
Svensk Friidrott Distrikt Norrnorrland RGB (1)
Serviceavgift Norra Norrland

Nu är det dags att betala in serviceavgiften till SDF Norra Norrland. Man kan se serviceavgifter som en ”medlemsavgift”. Tanken är att pengarna ska gå tillbaka till den egna friidrottsverksamheten i Norra Norrlands med ett lite extra fokus på barn-/u…

Läs mer
Tävlingar i Finland

Ni hittar länkar och lite översättning till tävlingar i Norra Finland - Österbotten och uppåt - under vår sida för tävlingar

Läs mer
Startblock
Parafriidrottshelg

I samband med Norra Norrlands Distriktsmästerskap den 3-4juni i Umeå bjuder vi in till en parafriidrottshelg. Vi riktar oss till både aktiva som vill tävla men även till aktiva som lära sig mer om tävlingar och träffa sina kompisar.

Läs mer
IMG 7427
Utbildningar våren 2023

Behöver er förening fler utbildade tränare och funktionärer? Nu har ni chansen att anmäla dem till några av vårens utbildningar.

Läs mer
Ingnym
Distriktsrekord Norra Norrland

Vi har nu publicerat sammanslagna distriktsrekord över vårt nya distrikt Norra Norrland, dessutom finns där bästaresultatet sedan sammanslagningen den 1 jan 2022

Läs mer
Michael Nordh 2
Årets ungdomsledare

Under friidrottsgalan prisades Michael Nordh, Tväråselets AIF som årets ungdomsledare för sina insatser för friidrotten i norr. Grattis! Micke fick ta emot priset på Cirkus i Stockholm bland övriga ädel friidrottsprofiler.

Läs mer
En översikt över Florahallen i Skellefteå
Årsmöte Norra Norrland

Tänk vad tiden går fort och redan har vi hunnit med ett år som Norra Norrlands friidrottsförbund. Därför är det snart dags för vårt årsmöte.

Läs mer
Dags för Årsrapporten

För att Friidrottsförbundet ska kunna utveckla verksamheten och följa upp verksamheten är det viktigt att alla föreningar lämnar in en årsrapport. Den 9 januari blir det möjligt att lämna in årsrapporten för 2022 och här är all information ni behöver…

Läs mer