Terräng DM 2023 avgjordes i helgen på Östersunds skidstadion

385559723 330497166307172 2739418392591900278 N

Den 30 september avgjordes terräng DM på Östersunds skidstadion. Östersunds SK stod som arrangör när mer än 130 deltagare tog sig an de krävande banorna.

Terräng-DM för Södra Norrland genomfördes i år på nya banor vid Östersunds skidstadion. Tävlingen lockade många barn, ungdomar, parasportare, elit och motionärer att ge sig ut i terrängen runt banorna. Det blev över 130 deltagare och det har korats många nya distriktsmästare i terränglöpning.

Östersunds SK stod i år som värd för Terräng-DM Södra Norrland. En klubb som är en rutinerad tävlingsarrangör när det gäller längdskidor och löpning. Men det var första gången på länge som föreningen arrangerade en tävling i terränglöpning. Platsen för tävlingen var given, med målområde på skidstadion och banor ut i omkringliggande spår. Att arrangera tävlingen på skidstadion gav förutom en mäktig inramning med samma upplopp som används vid världscup också tillgång till sekretariat, speaker och omklädningsrum.

Tillsammans med Östersunds SK och Markus Flinkberg togs det sedan fram nya banor i terrängen runt skidstadion. Det blev krävande varvbanor och den längsta, 3,3 km, har totalt 90 meters stigning på ett varv, alltså en Södergrenbana enligt Johan Norberg, från Trångsvikens IF som varit mångårig tävlingsledare för DM i terräng i Jämtland/Härjedalen.

Det var många som deltog i det småregniga höstvädret, där Östersunds SK stod för en stor representation med ett stort deltagande i ungdomsklasserna. Efter dagens tävlingar har vi många nya DM-medaljörer som efter loppet fick sina medaljer av Annica Larsson från Södra Norrlands Friidrottsförbund.

DM-medaljörerna i seniorklassen på 10 km blev Sofie Elebro, Östersunds SK, som tog hem förstaplatsen före Alva Svahn, Östersunds SK. På herrsidan blev det Hector Haines, Duveds IF, som sprang i mål före Håkan Emilsson, Offerdals SK, och Adam Persson, Östersunds SK.