Annons

Rolands Minnesfond 2023

Hannia Börjeson 6044 Hannia Börjeson

Rolands Minnesfond bildades till minne av Västergötlands Friidrottsförbunds tidigare ordförande Roland Oscarsson. Medel ur fonden tilldelas aktiva eller tränare/ledare i åldern 13- 19 år som representerar en förening med verksamhet inom det gamla Västergötlands Friidrottsförbund utifrån resultat eller goda insatser för friidrottens utveckling.

Annons

Västsvenska friidrottsförbundet har tillsammans med anhöriga beslutat att Hannia Börjesson, Lidköpings IS och Siri Fellbrant, IF Hagen Friidrott ska tilldelas stipendier ur Rolands Minnesfond.

Hannia Börjeson, f-2008, Lidköpings IS, har under 2023 visat en på en fin utveckling i sin gren, mångkamp. Hon har visat att god närvaro på träning och långsiktig satsning ger resultat och att det är möjligt att tävla i flera olika grenar med goda resultat. Grenens flera komplexa delar utmanar och sporrar Hannia och hon känner sig inspirerad att fortsätta satsningen i grenen som belönades med en 6:e plats USM.

Siri Fellbrant, f-2008 är en av IF Hagens träningsflitigaste ungdomar. Hon är alltid är öppen för nya utmaningar, och tävlar i de flesta grenar. Siri är en uppskattad ledare för den yngre träningsgruppen 10-12 år i IF Hagen där hon bidrar med sitt friidrottskunnande, engagemang och ett alltid gott humör.

Siri Fellbrant

Vi hoppas att dessa stipendier ska sporra till fortsatt träning och utveckling inom friidrotten samt en bra friidrottsår 2023. Västsvenska Friidrottsförbundet tackar för alla inkomna nomineringar och att återkomma med nya nomineringar för verksamhetsåret 2024.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Saga Drottz 6907
Världsungdomsspelen 5-7 juli

Andra året på Slottskogsvallen, nu nyrenoverad och anpassad för tävlingar av ännu högre dignitet. Antalet starter var på samma nivå som på Ullevitiden, över 7000, varav 40% utländska. Väderutsikterna var dystra inför helgen, med typ heldagsregn både…

LÄS MER