Annons

Annons

Rolands Minnesfond

Rolands Minnesfond

Västsvenska distriktet har tillsammans med anhöriga beslutat att Alma Jolbäck, Lidköpoings IS och Eric Nilsson Struck, Istrums SK FI ska tilldelas stipendier ur Rolands Minnesfond.

Rolands Minnesfond bildades till minne av Västergötlands Friidrottsförbunds tidigare ordförande Roland Oscarsson. Medel u r fonden tilldelas aktiva eller tränare/ledare i åldern 13- 19 år som representerar en förening med verksamhet inom det gamla Västergötlands Friidrottsförbund utifrån resultat eller goda insatser för friidrottens utveckling. Årligen delas det ut två st bidrag á 1000 kr/stipendie och om möjligt till en flicka och en pojke.

Eric Nilsson Struck hade fantastiskt bra friidrottsår 2022 med att vara Sverige-bäst i sin åldersklass på flera sprintgrenar men också i bra resultat i längd och höjd. Eric Nilsson är tävlingsflitig och har under året representerat Västergötland i flera tävlingar.

Alma Jolbäck har under flera år tävlat i kastgrenar och nått fina framgångar både på regional och nationell nivå. Trots en skadefyllt 2022 så lyckades Alma vinna USM i F15 Diskus.

Vi hoppas att dessa stipendier ska sporra till fortsatt träning och utveckling inom friidrotten samt en bra friidrottsår 2023.

P15 200M 999 8753 Eric Nilsson Struck, Istrums SK