Annons

Annons

Rolands Minnesfond 2023

Rolands Minnesfond 2023

Västsvenska friidrottsförbundet har tillsammans med anhöriga beslutat att Hannia Börjesson, Lidköpings IS och Siri Fellbrant, IF Hagen Friidrott ska tilldelas stipendier ur Rolands Minnesfond.

Rolands Minnesfond bildades till minne av Västergötlands Friidrottsförbunds tidigare ordförande Roland Oscarsson. Medel ur fonden tilldelas aktiva eller tränare/ledare i åldern 13- 19 år som representerar en förening med verksamhet inom det gamla Västergötlands Friidrottsförbund utifrån resultat eller goda insatser för friidrottens utveckling.

Hannia Börjeson, f-2008, Lidköpings IS, har under 2023 visat en på en fin utveckling i sin gren, mångkamp. Hon har visat att god närvaro på träning och långsiktig satsning ger resultat och att det är möjligt att tävla i flera olika grenar med goda resultat. Grenens flera komplexa delar utmanar och sporrar Hannia och hon känner sig inspirerad att fortsätta satsningen i grenen som belönades med en 6:e plats USM.

Siri Fellbrant, f-2008 är en av IF Hagens träningsflitigaste ungdomar. Hon är alltid är öppen för nya utmaningar, och tävlar i de flesta grenar. Siri är en uppskattad ledare för den yngre träningsgruppen 10-12 år i IF Hagen där hon bidrar med sitt friidrottskunnande, engagemang och ett alltid gott humör.

Vi hoppas att dessa stipendier ska sporra till fortsatt träning och utveckling inom friidrotten samt en bra friidrottsår 2023. Västsvenska Friidrottsförbundet tackar för alla inkomna nomineringar och att återkomma med nya nomineringar för verksamhetsåret 2024.

Siri Fellbrant 0995 Siri Fellbrant

Ledare och Ungdomsstipendie 2023

Ledare och Ungdomsstipendie 2023

Styrelsen vill premiera en ung ledare, David Cannmo -01, Trollhättans FIK och en ledare som är aktiv i en förening på landsbygden, Josefin Augustsson, Eds SK till årets ledarstipendier för Västsvenska friidrottsförbundet.

David Cannmo som tidigare varit en ung aktiv friidrottare och nu har blivit en ledare och tränare inom friidrotten. David har visat ett stort eget engagemang med rollen som ledare och tränare för gruppen 10-14 år med målet att utveckla dom aktiva både socialt och tävlingsmässigt.

Josefin Augustsson har varit kuggen i Eds SK:s friidrott under många år. Redan som 14-åring, år 2002, började hon träna de yngre barnen parallellt med sin egen friidrottssatsning. Josefin har arrangerat friidrottsskolor på lov och oförtrutet arbetat för att skapa goda förutsättningar och träningsglädje för friidrottsintresserade barn och ungdomar i Ed.

Josefin Augustsson

 

 

Styrelsen vill också premiera följande ungdomar (2 flickor + 2 pojkar) med Västsvenska friidrottsförbundets ungdomsstipendier:

Alma Olsson f.2008, Bokenäs IF har under 2023 specialiserat och utvecklats sina prestationer inom kulstötning och diskus. Alma är bland de bästa i Sverige i sin åldersklass i dessa grenar. I kulstötning inomhus har hon den längsta stöten i landet och hon kom på andra plats i inomhus-USM och USM-guld i Täby. Alma började med diskus i början av 2023 och redan under det första tävlingsåret är Sverige-etta i sin åldersklass samt en andra plats på USM i Täby.

Alma Olsson

Ellen Schoug f. 2005, Hälle IF har de senaste 2 åren slagit igenom på allvar och med flera nya personbästa. Hon har tagit 2 individuella JSM-medaljer på 300m häck och 400m slätt. Den senaste i somras där hon senare också sprang hem ett SM-guld på seniornivå med Hälles tjejlag på 4x800m vid stafett-SM.

Ellen Schoug

 

Jonas Magnusson, f.2004, Hälle IF har varit med länge och tävlat regelbundet. Under 2023 tog han klivet upp och vann dubbla guld på JSM i den tuffa P19-klassen. Jonas slog också igenom med 1.52 på 800m och spurtade dessutom mycket överraskande hem 4x800m för Hälles herrlag på stafett-SM där 18-åringen fick avgöra hela tävlingen på upploppet.

Jonas Magnusson

 

Albin Freiholtz, f.2006, Trollhättans FIK. Under 2023 visade att flera års målmedveten träning ger resultat genom att finnas högt upp i friidrottsstatistiken i många olika grenar i sin åldersklass. Albin tog under året ett USM silver på 800m med nytt pers (mer än fem sekunder) 1.55,65 vid tävlingarna i Helsingborg och slutade som tvåa i Sverigestatistiken. Albin visar också att det går att kombinera 800 m med höjdhopp genom att hoppa hela 1,92 vilket är en i Sverigestatistiken i sin åldersklass.

Albin Freiholtz

 

Stipendierna kommer delas ut i samband med Västsvensk Friidrotts årsmöte lördag den 24 februari.