Annons

Annons

Fantastiska prestationer i VM!

Perseus Karlström 1934 Perseus tävlar i VM i Budapest

Våra tre representanter från Södra Svealand gjorde lysande prestationer som resulterade i en silvermedalj och en historisk semifinal.

Perseus Karlström inledde tävlandet för den svenska truppen med att gå till sig en silvermedalj på 20km gång i tiden 1:17.39! Det är karriärens fjärde VM-medalj! Han deltog även i 35km senare i veckan där han slutade på en åttonde plats.

Henrik Larsson presterade sin näst snabbaste tid någonsin i 100m försöken (10.16) och tog sig därmed till semifinal! Henrik är förste svensk sedan 1930-talet att ta sig vidare från försöken på 100m i ett globalt mästerskap. I semifinalen gjorde Henrik återigen ett fint lopp på tiden 10.20, men som tyvärr inte räckte för vidare avancemang. Henrik slutade på en samlad 21:a plats i sitt första VM!

Maja Åskag tävlade flitigt under VM med start i både längd och tresteg. I längdhoppskvalet blev ett hopp på 6.47 hennes längsta och hon slutade på en 20:e plats.

I trestegskvalet var Maja inte långt ifrån sitt personliga rekord med ett hopp på 13.98! Tyvärr räckte det inte till final och Maja slutade på en 16:e plats. Även Maja gjorde sitt första VM.

Relaterade nyheter