Annons

Annons

Regionsmästerskapen Svealand 13-14 åringar

Mittsvenska RM

Regionsmästerskap Svealand (RM) arrangeras denna gången i vårt distrikt, 16-17 september med IFK Märsta som arrangör.

RM Svealand är en lagtävling och består av ett lag vardera för Mittsvenska respektive Södra Svealand samt två lag från Gotland-Stockholm.
Läs mer om Regionsmästerskapen

Läs INBJUDAN RM Svealand

Uttagning Mittsvenska laget
Distriktets lagledare kommer med hjälp av föreningarnas tränare att sätta ihop det mittsvenska laget för riksmästerskapen utomhus. Intresseanmälan görs till tränare i föreningarna som sedan sänder in resultaten föreningsvis.

Då detta är en uttagningstävling är det viktigt att aktiva har aktuella tävlingsresultat, är vana vid att tävla och att klara sig själva på arenan samt att tränare skickar in resultat till Mittsvenska Friidrottsförbundet senast 28 augusti.

Max tolv aktiva från Mittsvenska distriktet tas ut i varje gren. Enligt tävlingsreglerna får aktiva delta i max 4 grenar/person + stafett. Uttagningen baseras i första hand på resultat gjorda under utomhussäsongen 2023. Skulle det saknas resultat i någon gren från innevarande säsong, kan du ange äldre resultat men då är det obligatoriskt att skriva en kommentar om när/var resultaten är gjorda, om det är med/utan planka, vikt på redskap etc. Vi vill göra en så rättvis uttagning som möjligt! 

I inbjudan ses vilka grenar som finns. Även om varje deltagare bara får delta i max fyra grenar och stafett är det bra att ange fler grenar. Tänk på att alla inte kommer att kunna delta i sina favoritgrenar utan att vi behöver fördela grenar så att vi får ett så komplett lag som möjligt.

Vi behöver nu få in resultat från er förening senast 28 augusti.
Fyll i resultaten i respektive flik i denna statistikfil.
Addera ert föreningsnamn till filnamnet och har era aktiva tävlat färdigt går det utmärkt att skicka in resultaten tidigare. Ett tips är att förbereda listorna och om ni vill justera ev resultat från tävlingshelgen 26-27/8 så har ni filen klar innan dess för att kunna sända in den dagen efter. Resultatfilerna skickas till Mittsvenska Friidrottsförbundet: ida.ryden@friidrott.se

Logi och måltider
Arrangören IFK Märsta erbjuder aktiva och ledare logi i klassrum på skola samt måltidspaket. Vi ser gärna att samtliga i mittsvenska laget bor tillsammans med våra ledare i detta boende. För er som behöver resa lite längre finns boende redan från fredag kväll. Mittsvenska ansvarar för att göra en samlad bokning för måltider och logi för hela laget. Anmälan tas upp när laget är uttaget.

Varje förening kommer att vidarefaktureras för tävlingsavgifter, kost och logi. Den enskilda föreningen kan sedan söka Aktivitetsstöd från Svenska Friidrottsförbundet (belopp beroende på antal deltagare) för deltagande aktivas resa, kost och logi. Stäm av med er förening vad föreningen står för och vad de aktiva eventuellt ska stå för. Mer information om hur man ansöker om ersättning ses längst ned på denna sida.

Ledare
Vi kommer behöva ett stort antal ledare på plats under tävlingshelgen och önskar därför få veta vilka ledare som är intresserade att åka med och hjälpa till i Märsta.
Utöver Lagledare behöver vi:
Gruppledare (1-2/grupp) - ansvarar för och följer en åldersgrupp av aktiva (F13, P13, F14 eller P14). Håller koll på vilka grenar de aktiva tävlar i, ser till att de värmer upp, äter när de har paus i schemat osv. Man behöver inte vara tränare för denna roll.

Grenansvariga – tränare som stöttar de aktiva på respektive gren. De som är grenansvariga coachar givetvis alla Mittsvenska deltagare på grenen. Man stämmer av om den aktiva vill ha coachning eller inte, om man ska titta på något specifikt osv.
Uppskattat behov av grenansvariga:

  • 2-3 Sprint/häck
  • 1 Medeldistans
  • 2-3 Längd/tresteg
  • 2 Höjd
  • 2 Stav
  • 2 kula/spjut
  • 2 slägga/diskus

Vi vet att det finns många duktiga tränare ute i det mittsvenska distriktet!
Om du är intresserad av någon av rollerna ovan, eller vet någon annan i er förening som skulle passa bra, skicka in en intresseanmälan till oss och ange vilken/vilka grenar ni kan tänka er att ansvara för eller om ni önskar vara gruppledare för en åldersgrupp av aktiva. Maila intresse till Mittsvenska senast 28 augusti. ida.ryden@friidrott.se

Hoppas att du som ledare är intresserad av att stötta det Mittsvenska laget och vill uppleva en rolig friidrottshelg i Märsta tillsammans med distriktets 13-14 åringar!