Annons

Ökat deltagande i Friidrottscupens första match

F-cup Färjestaden FIK Färjestadens lag

29 st lag har genomfört första matchen i Friidrottscupen mix 11 år på hemmaplan.

Annons

Friidrottscupen 11 år är en lagtävling där föreningarna själva arrangerar två matcher på hemmaplan. Pojkar & flickor 11 år och yngre deltar tillsammans i samma lag. Första matchen körs under maj eller senast 23 juni, och andra matchen under augusti eller senast 15 sep. I första matchen är grenarna 60m, 400m, längd, kula (2 kg) och stafett 5x60m. Alla aktiva kan delta i alla grenar om de vill, men i varje gren räknas de tre bästa resultaten till laget. Poäng delas ut för varje resultat och summeras.

Nu när resultaten inkommit från första matchen konstaterar vi att antalet föreningar som deltagit är samma som ifjol (10 st) dock ökning i antal lag från 22 st till 29 st. Flest föreningar i Jönköping län deltog (5 st), följt av Kalmar län och Kronobergs län (2 st vardera). Från Östergötland endast en förening och från Blekinge ingen alls.

IFK Växjö lag kula har tagit ledningen efter första matchen med poängsumman 11.916p.

Inför match 2 kan ni beställa friidrottscupsmedaljer till alla era aktiva som medverkar i laget genom att maila antal och postadress till markus.ostsvenska@friidrott.se i god tid innan, de kostar inget extra utan ingår i lagets deltagaravgift.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lag UDM Match1 IKHP
Lag-UDM 13 år match 1

Nu har första matchen i Lag-UDM 13 år avgjorts, uppdelat på Södra gruppen 2 juni i Kalmar och Norra gruppen 29 juni i Tranås. 14 flicklag och 8 pojklag har deltagit, en minskning från fjolårets 16+5.

LÄS MER
Maja Johan
Stort nationellt Tränarforum 11-13 okt i Umeå

Som en del av årets ledarsatsning arrangerar Svensk Friidrott på efterfrågan ett nytt nationellt tränarforum för ungdoms- och juniortränare, i samband med Utvecklingsträff Norrland. Vi kraftsamlar med en rad starka aktörer inom svensk friidrott och e…

LÄS MER