Annons

Annons

Rekordmånga anmälda till utvecklingsträffen i Umeå

Logotext (1)

Över 150 personer är anmälda till någon av inriktningarna under utvecklingsträffen i Umeå.

Den återkommande lägerhelgen i Umeå växer för varje år med fler och fler deltagare. Helgen utökats i år för att locka fler friidrottsintresserade med både ett forum för styrelsemedlemmar och ett läger för 18 år och uppåt tillsammans med tidigare års forttränarutbildning och läger för 14-17 åringar. Inte mindre än 150 personer är anmälda till någon av inriktningarna. 

Helgen subventioneras delvis av friidrottsförbundet genom projekt 14-17 år, vilket är en satsning från friidrottsförbundet för att inte tappa aktiva. Just denna ålder har identifierats som en extra känslig tidpunkt då många väljer att slutar med sin idrott. Friidrottsförbundet gör därför en nationell satsning där fokus ligger på gemenskap och träningsutveckling. Helgen ska också inspirera till hållbar träning, som bygger prestation och skadefrihet genom livet. Enligt förbundet är det viktigt att bygga kunskap hos aktiva och tränare, därför har vi i år flera spännande föreläsare på plats i ämnen som efterfrågats. Något som ofta också lyfts som en önskan vid sådana här tillfällen är erfarenhetsutbytet mellan tränarna på plats, vi hoppas ni som åker tar tillfället i akt att prata med tränare från andra föreningar.

Projekt 14-17 år genomförs i alla distrikt (SDF) men på olika sätt då det finns möjlighet till lokala anpassningar utifrån geografi, friidrottsvillkor mm. För oss betyder den anpassningen att Södra och Norra Norrland samarbetar och att vi får en extra natt vid vår träff för tränare och aktiva 14-17 år på grund av reseavstånd. Målet med projektet från förbundet är tydligt, fler aktiva och mer kunskap till deras tränare. 

Södra och Norra Norrland anser också att det behövs en strategi för de aktiva som fyllt 18 år. I år är vi extra glada att kunna bjuda in även dem till utvecklingsträffen i Umeå i samarbete med Friidrottens kompetens Centrum (FKC) som kommer erbjuda tester och ännu mer grenfokuserad träning. FKC är en del av Umeå universitet där elever kan välja att kombinera studier med sin friidrottssatsning. 

Grundstommen för idrottsrörelsen och då även friidrotten är fungerade styrelser i SDF och föreningar. Vi ser det som en stor tillgång att vi i år också bjuder in styrelsemedlemmar/friidrottsintresserade till Umeå för att diskutera hur vi kan utveckla friidrotten i Norrland. Vi behöver värna och ta hand om alla personer som sitter i våra styrelser inom friidrotten för att kunna driva en utveckling i såväl SDF som den enskilda föreningen. Representanter från Svenska friidrottsförbundets styrelse Axel Lönnqvist, Helene Hellmark Knutsson och Anders Svanholm kommer till Umeå för att berätta om hur de arbetar med centrala frågor, motioner från årsmötet och lyssna in våra lokala utmaningar. 

 

Vi ses i Umeå! / Annica 

Relaterade nyheter