Annons

Annons

Tävlingsserie i Södra Norrland

Tävlingsserie i Södra Norrland

Södra Norrlands friidrottsförbund är stolta att presentera sin egna tävlingsserie! Serien kommer pågå sommaren 2024 och innefattar befintliga tävlingar i distriktet som arrangeras av olika föreningar. 

 

Tävlingar: Sex tävlingar ingår i tävlingsserien.

25-26/5 Storsjöspelen, Östersund

1-2/6 Sundsvallsspelen (DM 2024), Sundsvall

29-30/6 Vingaspelen, Örnsköldsvik

20-21/7 Sollefteåspelen, Sollefteå

27/7 Öbackaspelen, Hörnösand

24-25/8 Waplansspelen, Krokom

 

Anmälan: Alla som är med på en av ovan nämnda tävlingar får poäng i serien, ingen separat anmälan görs. Alla deltar i serien oavsett distriktstillhörighet.

Poängsystem: Baserat på mångkampspoäng, sammanställning i Easy Record.

Pris: Vinnarna i F/P15 och F/P17 tar hem ett presentkort till ett värde av 1000 kr. Föreningen som vinner F/P13-serien bjuder Södra Norrlands friidrottsförbund på en lagaktivitet till ett värde av 3000 kr.

 

 

Klasser: Totalt 14 klasser fördelat på;

F/P13 – Lagtävling Kast+Hopp+Löpning

F/P15 – Kast/Hopp/Löpning

F/P17 – Kast/Hopp/Löpning

 

Serie - Grenar:

Kast – Spjut, Slägga, Kula, Diskus

Hopp – Höjdhopp, Längdhopp, Tresteg, Stavhopp

Löpning – kort sprint, kort häck, 200m, 400m, 800m, 3000m

 

Upplägg:

F/P13: En gren per grentyp, tävling och aktiv ger poäng och räknas in i en sammanställning för föreningen, en klubbkamp. Den aktive kan delta i fler grenar men får endast poäng för den gren i varje grentyp som gav högst poäng enligt mångkampstabellerna. (En aktiv kan alltså vid en tävling få poäng för max tre grenar, med förutsägningen att dessa är olika grentyper). Den totala poängen för hela laget delas med totalt antal tävlande under alla tävlingar. En person räknas som en tävlande även om den deltar vid flera tävlingar. En vinnande förening i F13 och P13.

F/P15 och F/P17: En gren per tävling och serie ger poäng. Den aktive kan delta i fler grenar men får endast poäng för den gren som gav högst poäng enligt mångkampstabellerna i serien. Den aktive kan få poäng i alla tre serier under varje tävling. Tre serier ger tre vinnare per åldersklass. Tävlar man i en äldre åldersklass räknas poäng i serien i sin faktiska åldersklass.