Annons

Friidrottsgalan 2024

SVENSKA LÖPARES PRIS1TW 1892

I går kväll var det summering av det svenska friidrottsåret 2023 i Berns salonger, kvällen efter den Svenska Idrottsgalan.

Annons

I kategorin ”Årets prestation i Finnkampen” var Samuel Pihlström, Hälle nominerad tillsammans med kastarna Jesper Arbinge och Jakob Samuelsson och Samuel utsågs! Tyvärr kunde han inte vara på plats utan klubbkamraten Mustafa Mohamed fick hämta priset.

Motiveringen:

Samuel Pihlström stod för en imponerande dubbelseger på Finnkampen. Vinst på 800 meter under lördagen följdes upp av ytterligare en seger i söndagens 1500-meterslopp. Där låg Samuel femma med knappt 300m kvar, men rundade alla fyra framförvarande! Med 3:36.06 satte Samuel inte bara personligt rekord utan även Finnkampsrekord. Segermarginalen ned till tvåan var över sekunden för Samuel som dessutom gick upp som Sverigefyra genom tiderna på 1500 meter.

 

Annons

Jonas Eklöf har under hösten arrangerat och utbildat för FU Väst under Löpledarutbildningen. Även här lös Jonas engagemang tydligt igenom och deltagarna uttryckte sig vara väldigt nöjda med utbildningen. I veckan ska fler utbildningstillfällen planeras tillsammans med Jonas vilka kommer genomföras senare under året.  

Svenska Löpares pris: Jonas Eklöf, Fika Sports ClubMotivering: Oavsett om du springer ultra, är en erfaren traillöpare eller springer dina första kilometer finns det plats för dig hos Jonas Eklöf i Fika Sport Club. Den välkomnande attityden har lockat över 200 medlemmar med olika bakgrunder och åldrar att hitta löparglädjen tillsammans. Jonas har en outtröttlig vilja att dela med sig av lusten att springa och få medlemmarna att utvecklas och arrangerar pass under veckans alla dagar. Under passen, som kan innehålla såväl intervaller som trail och sköna långpass, kan alla vara med och anpassa efter sin nivå. Man kan ge allt i intervallerna för att ta nästa steg i sin löpning eller vara med och springa för att det är trevligt. Men Fika Sport Club är mer än löpning, det är – som namnet skvallrar om – även en social gemenskap vilket knyter medlemmarna samman och skapar långsiktighet i träningen.

Jonas Eklöf har tillsammans med sina duktiga ledare och farthållare skapat det som medlemmarna kallar Sveriges snällaste löparklubb, och ingen kan väl då vara mer förtjänt av Svenska Löpares pris 2024

Annons

Annons

Relaterade nyheter