Annons

Jonathan Rinman P15 – En kraft i kastgrenarna

B1

Jonathan Rinman från IFK Halmstad har verkligen inlett friidrottssäsongen med dunder och brak! Har på ett övertygande sätt börjat utomhussäsongen med fina prestationer med västsvenskt rekord i Diskus som finast trofé.

Annons

Under B-Tex Cup i Villstad den 9 maj, visade Jonathan enastående fokus. Han slog till med ett västsvenskt rekord i Diskus och kastandes imponerande 52,61 meter. Men det stannade inte där – han presterade även starkt i Kula med en stöt på 15,64 meter och i Spjut med 46 meter.
Tidigare i slutet av april var Jonathan i Trelleborg och visade sin styrka i Slägga, där han skickade iväg den 54,89 meter, en bit kvar till rekordnivåer men det ska finnas betydligt mer att hämta säger han själv.
Jonathan, som anslöt till IFK Halmstad föregående sommar med ett brinnande intresse för kastgrenarna, hoppas nu inspirera fler att utforska och utveckla sina talanger inom kastandets krävande och kraftfulla grenar.
Med sådana lovande resultat tidigt på säsongen, är det med spänning vi ser fram emot att följa Jonathans fortsatta framfart på tävlingsarenorna i sommar.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Saga Drottz 6907
Världsungdomsspelen 5-7 juli

Andra året på Slottskogsvallen, nu nyrenoverad och anpassad för tävlingar av ännu högre dignitet. Antalet starter var på samma nivå som på Ullevitiden, över 7000, varav 40% utländska. Väderutsikterna var dystra inför helgen, med typ heldagsregn både…

LÄS MER