Annons

Stipendiater 2023 (Ledare & Ungdom)

Skärmavbild 2022 11 21 Kl. 14.22.56

Västsvenska friidrottsförbundets styrelse har den 25.e januari beslutat att utdela följande stipendier till ledare och unga aktiva för deras insatser under 2023.

Annons

Styrelsen vill premiera en ung ledare, David Cannmo -01, Trollhättans FIK och en ledare som är aktiv i en förening på landsbygden, Josefin Augustsson, Eds SK till årets ledarstipendier för Västsvenska friidrottsförbundet.

David Cannmo som tidigare varit en ung aktiv friidrottare och nu har blivit en ledare och tränare inom friidrotten. David har visat ett stort eget engagemang med rollen som ledare och tränare för gruppen 10-14 år med målet att utveckla dom aktiva både socialt och tävlingsmässigt.

David Cannmo

Josefin Augustsson har varit kuggen i Eds SK:s friidrott under många år. Redan som 14-åring, år 2002, började hon träna de yngre barnen parallellt med sin egen friidrottssatsning. Josefin har arrangerat friidrottsskolor på lov och oförtrutet arbetat för att skapa goda förutsättningar och träningsglädje för friidrottsintresserade barn och ungdomar i Ed.

Josefin Augustsson

 

 

Annons

Styrelsen vill också premiera följande ungdomar (2 flickor + 2 pojkar) med Västsvenska friidrottsförbundets ungdomsstipendier:

Alma Olsson f.2008, Bokenäs IF har under 2023 specialiserat och utvecklats sina prestationer inom kulstötning och diskus. Alma är bland de bästa i Sverige i sin åldersklass i dessa grenar. I kulstötning inomhus har hon den längsta stöten i landet och hon kom på andra plats i inomhus-USM och USM-guld i Täby. Alma började med diskus i början av 2023 och redan under det första tävlingsåret är Sverige-etta i sin åldersklass samt en andra plats på USM i Täby.

Alma Olsson

Ellen Schoug f. 2005, Hälle IF har de senaste 2 åren slagit igenom på allvar och med flera nya personbästa. Hon har tagit 2 individuella JSM-medaljer på 300m häck och 400m slätt. Den senaste i somras där hon senare också sprang hem ett SM-guld på seniornivå med Hälles tjejlag på 4x800m vid stafett-SM.

Ellen Schoug

 

Jonas Magnusson, f.2004, Hälle IF har varit med länge och tävlat regelbundet. Under 2023 tog han klivet upp och vann dubbla guld på JSM i den tuffa P19-klassen. Jonas slog också igenom med 1.52 på 800m och spurtade dessutom mycket överraskande hem 4x800m för Hälles herrlag på stafett-SM där 18-åringen fick avgöra hela tävlingen på upploppet.

Jonas Magnusson

Annons

 

Albin Freiholtz, f.2006, Trollhättans FIK. Under 2023 visade att flera års målmedveten träning ger resultat genom att finnas högt upp i friidrottsstatistiken i många olika grenar i sin åldersklass. Albin tog under året ett USM silver på 800m med nytt pers (mer än fem sekunder) 1.55,65 vid tävlingarna i Helsingborg och slutade som tvåa i Sverigestatistiken. Albin visar också att det går att kombinera 800 m med höjdhopp genom att hoppa hela 1,92 vilket är en i Sverigestatistiken i sin åldersklass.

Albin Freiholtz

 

Stipendierna kommer delas ut i samband med Västsvensk Friidrotts årsmöte lördag den 24 februari.

Måndag den 5 februari kommer Västsvenska Friidrottsförbundet tillkännage vilka två ungdomar från Västergötland som kommer få stipendier ur Rolands Minnesfond.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Index
Tävling månadsskiftet maj-juni

Det bjöds bland annat på ett par närliggande Diamond League-tävlingar, Stockholm Marathon och Ymerspelen i Borås. Flest västsvenska-tävlande var det dock på Sävedalsspelen på Björlandavallen på Hisingen.

LÄS MER