Annons

Annons

Svensk Friidrott söker förenings- och utbildningsansvarig

Index

till distrikten Västsvenska friidrottsförbundet och Göteborgs friidrottsförbund Svensk Friidrott är ett av de största idrottsförbunden i Sverige med cirka 1 000 medlemsföreningar organiserade i nio distriktsförbund. Friidrott är en av de mest populära idrotterna i Sverige och den största individuella idrotten.

Svensk Friidrott har som uppgift att leda, utveckla, administrera och företräda friidrotten i landet. Förbundet ansvarar även för landslagens deltagande i internationella mästerskap och internationella kontakter inom friidrottsrörelsen. Att arrangera nationella såväl som internationella tävlingar är andra viktiga kärnverksamheter. Vår vision är att vara din idrott för livet - alla ska ha en relation till friidrott, alla kan uppleva friidrott, friidrotten ska vara allas idrott.

Tjänsten som utbildnings- och föreningsansvarig

Nu behöver vi förstärkning till två av våra distriktsförbund: Västsvenska (förenings- och utbildningsansvar) och Göteborg (utbildningsansvar). Då de geografiskt ligger nära varandra och redan samarbetar mycket utlyser vi en kombinationstjänst som ansvarar för hela föreningsuppdraget i Västsvenska och utbildningsområdet i både Västsvenska och Göteborg, genom Friidrottens Utbildningar Väst.

Tjänsten är organisatoriskt placerad centralt på Svenska friidrottsförbundets avdelning för föreningsservice, verksamhetsutveckling och utbildning (även kallad Föreningsavdelningen), som har ett primärt fokus på att stötta friidrottsföreningarnas grund- och breddverksamhet. Inom avdelningen finns stöd för föreningsdrift, barn- och ungdomsverksamhet, motionslöpning och vuxenträning, parafriidrott, värdegrundsfrågor, trygghetsfrågor, utbildning och de nio distrikten.

Operativt styrs uppdraget av de två distriktsförbundens styrelser.

Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Distriktens uppdrag inom Svensk Friidrott är att verka för friidrottens utveckling inom distrikten samt företräda, stödja och samordna Svensk Friidrotts gemensamma frågor regionalt. Detta sker genom fyra områden:

Samarbete och erfarenhetsutbyte (organisera möten, träffar och nätverk, kommunicera med distriktets föreningar och ha en löpande dialog med Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU)

Tävlingar (kommunicera distriktets tävlingar, initiera nya tävlings- och arrangemangsformer och genomföra och samordna distriktsmästerskap och andra tävlingar)

Styrning (planera och genomföra verksamhet utifrån Svenska Friidrottsförbundets strategiska utvecklingsområden, implementera centrala beslut och föra ut centrala koncept till föreningarna, arbeta med uppföljning och utveckling av verksamheten i distriktet.)

Utbildning (bjuda in till och genomföra de utbildningar som ska finnas på distriktsnivå, informera om de utbildningar som sker på nationell nivå och samverka med RF-SISU:s konsulenter och distriktets utbildningskommitté för att säkerställa ett brett och anpassat utbildningsutbud.)

Du är operativt ansvarig för de olika områdena och arbetar nära övrig personal i distrikten och stöttar distriktens styrelser i strategiska och verksamhetsnära frågor. Du har också ett nära samarbete med

Föreningsavdelningen på Svenska Friidrottsförbundet, övriga sju distrikt runtom i landet och RF-SISU lokalt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tillsammans med kollegor och ideella krafter inom distrikten vill vara med och skapa resultat, hög kvalitet och ett långsiktigt utvecklingsarbete inom friidrotten.

Du har relevant utbildning för och erfarenhet av ovanstående ansvarsområden och arbetsuppgifter samt ett stort intresse för föreningsliv och idrott.

Du kan driva och samordna insatser självständigt. Du är utåtriktad, flexibel, har lätt för att bygga relationer och att samarbeta och att uttrycka dig i tal och skrift. Samtidigt arbetar du strukturerat, effektivt och målinriktat.

Du är intresserad av digitala möjligheter och har en god digital kompetens.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med idrott, ideell verksamhet, föreningsfrågor inom andra förbund eller varit verksam inom andra områden inom Svensk Friidrott. Vi ser även gärna att du har en förmåga att se idrottens roll och funktion utifrån ett större samhällsperspektiv.

Västsvenska ansvarar för ett geografiskt område med ca 150 föreningar och Göteborg för ca 50 föreningar och körkort samt tillgång till bil är en fördel i tjänsten.

Arbetsplats: På kansli inom något av de två distrikten, vart bestäms i dialog med den som erbjuds tjänsten. I tjänsten ingår vissa resor och helgtjänstgöring/arbete utanför ordinarie kontorstid.

Tjänstens omfattning: Uppdraget är ett vikariat på 100% t.o.m. december 2024 med möjlighet till förlängning.

Tillträde: Snarast möjligt och senast 1 september.

Ansökan: Ansök med CV, personligt brev, referenser och eventuellt löneanspråk senast den 31 maj till ansokan@friidrott.se märkt ”förenings- och utbildningsansvarig”.

Upplysningar: Lova Hagerfors, t.f. Avdelningschef Föreningsavdelningen Svenska Friidrottsförbundet, 070-509 98 71, lova.hagerfors@friidrott.se, Claes-Göran Borg, ordförande Västsvenska Friidrottsförbundet, 070-8523354, clabbe.borg@gmail.com, Eva-Lena Frick, Förbundschef Göteborgs Friidrottsförbund, 0708-20 97 27, eva-lena.frick@goteborgfriidrott.se.

Facklig företrädare: Sofia Kuylser, Unionen, 076-698 47 46, sofia.kuylser@friidrott.se.

Relaterade nyheter

Skärmavbild 2024 04 13 Kl. 13.52.40
VETERAN VM 2024

Göteborg står värd för veteran-VM 2024 Veteran-VM i friidrott pågår på Slottsskogsvallen under två veckor mellan 13-25 augusti 2024 och väntas locka omkring 8 000 deltagare från över 100 nationer. Anmälan till veteran-VM 2024 är öppen – är du redo?

LÄS MER
Skärmavbild 2022 11 21 Kl. 14.22.56
UTVECKLINGSSDAG

FÖR DIG I styrelsen, valberedning, revisorer samt är ledamot i de kommittéer och arbetsgrupper som finns i Västsvenska Friidrottsförbundet. Vi bjuder också in unga ledare och aktiva (14 år – 26 år) som vill var med och påverka hur friidrotten kan utv…

LÄS MER