Ledig tjänst

Mittsvenska FIF söker föreningsansvarig

Svensk Friidrott består från årsskiftet 21/22 av nio nya distrikt i stället för som tidigare 23. Mittsvenska Friidrottsförbundet är ett av de nya distrikten och samlar föreningar i Dalarna, Gästrikland, Hälsingland och Uppland i en ny gemenskap.

Mittsvenska Friidrottsförbundets uppdrag är att verka för friidrottens utveckling inom distriktet samt företräda, stödja och samordna Svensk Friidrotts gemensamma frågor regionalt. En ny och viktig del i distriktets verksamhet är möjligheten att tillsätta en tjänst som föreningsansvarig. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 70 % och vi tillämpar provanställning på sex månader.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som föreningsansvarig i Mittsvenska är du anställd hos Svenska Friidrottsförbundet men arbetar på uppdrag av distriktsstyrelsen. Arbetsuppgifterna utgår ifrån ett operativt fokus, både ut mot föreningarna och inom distriktet, inklusive de administrativa arbetsuppgifter som ingår i uppdraget. Du arbetar nära och stödjer även styrelsen i strategiska och verksamhetsnära frågor.

Områden som distriktet är ansvarigt för och där du i rollen som föreningsansvarig kommer att vara delaktig i:

  • Samarbete och erfarenhetsutbyte – organisera möten och nätverk - kommunicera med distriktets föreningar - organisera träningshelger för aktiva och tränarträningar - ha en löpande dialog med SFIF och föreningsavdelningen.
  • Tävlingar – Informera om och rulla ut nya tävlings- och arrangemangsformer, både befintliga inom distriktet och från SFIF.
  • Styrning – Planera och genomföra verksamhet utifrån Svenska Friidrottsförbundets strategiska utvecklingsområden - implementera centrala beslut och föra ut centrala koncept till medlemsföreningarna - arbeta med årsrapporten och bidra till att driva utveckling av verksamheten i distriktet.
  • Utbildning – Komplettera befintlig utbildningsansvarig inom distriktet med att hantera utbildning och föreläsningar utöver SFIF:s utbildningsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tillsammans med distriktsstyrelsen och ideella krafter inom distriktet, vill vara med och skapa resultat, god kvalitet och ett långsiktigt utvecklingsarbete. Arbetet kräver engagemang och intresse för föreningsutveckling. Erfarenhet av arbete i projektform är meriterande.

I vardagen kommer du att ha många kontakter med distriktets föreningar. Det är viktigt att kunna arbeta självständigt såväl som tillsammans inom distriktet, med föreningar, förbund och våra tre RF-SISU distrikt.

Vi vill att du har digital kompetens och kan använda och förstå olika digitala verktyg och medier. Arbetet ställer även krav på att du har lätt att uttrycka dig både i tal och i skrift, på svenska och engelska.

Svensk Friidrott lever och verkar i en värld av idrott. Erfarenhet av idrottsverksamhet i allmänhet och friidrott i synnerhet, är därför till din fördel. Vi ser även gärna att du har en förmåga att se idrottens roll och funktion utifrån ett större samhällsperspektiv.

Arbetsgivare: Svenska Friidrottsförbundet, Stockholm.

Placering: Inom eller i nära anslutning till Mittsvenska Friidrottsförbundets distrikt, diskuteras under processen.

Tjänstens omfattning: Tillsvidareanställning om 70 %, provanställning sex månader tillämpas.  Resor och helgarbete förekommer.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan: Mejla CV, personligt brev, referenser och löneanspråk till This is a mailto link  senast söndagen 20 november märkt ”Ansökan SDF Föreningsansvarig”.

Upplysningar:
Leif-Göran Mosell, Mittsvenska Friidrottsförbundet
070-5413690, This is a mailto link  

Christina Ridderstråle, Mittsvenska Friidrottsförbundet
0708-144110, This is a mailto link

Björn Lindén, Svenska Friidrottsförbundet
073-539 84 74, This is a mailto link 

Facklig företrädare: Anna Jonsson, Unionen
070-698 17 79, This is a mailto link