Annons

Annons

Eldsjäl 2.0 - Utbildningsprogrammet för unga ledare

Eldsjäl 2.0 Eldsjäl 2.0

Är du ledare/tränare inom friidrotten, 18-25 år, och vill utveckla dig själv och ditt ledarskap? Ansök då till utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0!

Eldsjäl 2.0 är ett utbildningsprogram som vänder sig till unga ledare inom idrotten där ett antal personer chansen att genomföra egna projekt genom stöttning av mentorer.

Eldsjäl 2.0 är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet (RF) och Folkspel och har funnits i fyra år. Sedan starten av utbildningsprogrammet har Svensk Friidrott haft sju representanter som gått utbildningen. Från senaste omgången var Marcus Julin, Hanvikens SK och Tim Agge Eriksson, Mälarö SOK.

 

Ansök senast 27 maj

 

Anmälan är nu öppen för nästa omgång av Eldsjäl 2.0. För att delta behöver personen vara mellan 18 till 25 år och ledare/tränare inom friidrotten. Projektet handlar om att axla en ledande roll som på olika sätt bidrar aktivt till att förändra och utveckla vår idrott.

För att vara med behöver deltagaren ha ett uppdrag som tränare eller förtroendevald i en förening, specialidrottsförbund eller distrikt. 

Syftet med utbildningen:

  • Att höja kunskapen kring aktuella fält som identifieras som avgörande för idrottsrörelsens förflyttning och fortsatta utveckling.
  • Att stärka och utveckla det egna ledarskapet.
  • Att bygga nätverk för att skapa naturliga forum för erfarenhetsutbyte och rådgivande stöd.
  • Att i projektform våga pröva och förverkliga idéer för att utveckla verksamheten under programmets gång.

 

Så ansöker du

Ansökan skickas in till Svensk Friidrott genom att fylla i namn, förening och en beskrivning av det projekt som ska utföras via länken. Vi behöver din ansökan senast 27 maj. Svensk Friidrott kommer sedan att nominera 1-2 deltagare till programmet.

Programmet startar i slutet av augusti 2024 och avslutas i april 2025 i samband med Eldsjälsgalan.

 

Ansök via länken Ansök här!

Mer info på friidrott.se

Klicka här

Relaterade nyheter

Funktiona R 5940
Utbildning Teknisk ledare 13-14 april

I och med att kraven ökar på att framtida arrangörer av SM-, DM- och WRC-klassade tävlingar har minst en formellt utbildad teknisk ledare, kan du med denna utbildning erhålla formell kompetens som teknisk ledare både på distrikts- och nationell nivå.…

LÄS MER
Samrawit
Förbundsbanmätarkurs 20-21 april

Löpning på väg har blivit en stor del av svensk friidrott och på senare år har populariteten för kortare distanser – framför allt milen – vuxit kraftigt. Med det ökande intresset har det kommit ett tryck från deltagarna – som vill kunna jämföra tider…

LÄS MER