Annons

Ansök om att gå YALA – utbildning för unga ledare inom friidrotten

Startblock

Nu har du som är mellan 15 och 25 år möjlighet att söka YALA (Youth Athletics Leader Academy) – en ledarskapsutbildning inom friidrotten. Här kan du läsa mer om vad utbildningen innebär och hur man ansöker.

Annons

Är du mellan 15 och 25 år och vill lära dig mer om Svensk Friidrott samt växa i ditt personliga ledarskap? Funderar du på att bli ledare eller är du intresserad av att utveckla ditt engagemang? Vill du veta mer om vad det innebär att ha en ledande roll inom någon organisatorisk nivå i friidrotten? Vill du dela erfarenheter och skapa kontakter med andra unga ledare runt om i Sverige? Då har du kommit rätt!

YALA är utbildningen för dig som vill bli engagerad eller som redan är ledare inom friidrotten och önskar utveckla ditt ledarskap. Vår ambition är att du efter YALA känner dig motiverad och vill vara mer engagerad inom friidrotten på sikt inom svensk friidrott.

Om utbildningen

Utbildningen genomförs med två fysiska träffar samt flera digitala träffar. Utbildningen inkluderar caseövningar, workshops, mentorskap samt föreläsningar och du som deltagare jobbar aktivt med ditt projekt under hela utbildningen.

Träff 1: På förbundskansliet i Stockholm i samband med Finnkampshelgen, 30 aug - 1 sep 2024.

Annons

Träff 2-4: Sker digitalt, antingen heldag eller under en kväll.

Träff 5: I Växjö i samband med Inomhus-SM, 21-23 februari 2025.

Utbildningen kommer att utgå från tre teman: Ledarskap, Värdegrund samt Organisation och styrning. Förutom att arbeta med vart och ett av dessa teman kommer deltagarna att få genomföra ett projekt på hemmaplan. Stort fokus i utbildningen kommer att riktas mot den personliga utvecklingen. Det kommer även att finnas möjlighet till mentorskap samt att skapa ett personligt nätverk inom Svensk Friidrott under hela utbildningsprogrammet.

Anmälan

Du anmäler dig via den här länken.

Annons

Sista anmälningsdag är 30 juni.

Max antal deltagare är 18 st. Ambitionen är att två från varje distrikt är med.

OBS! Vid anmälan garanteras inte en plats, utan detta sker efter avslutad anmälningsperiod kommer ett urval att ske. Besked om antagning meddelas till samtliga sökande senast 31 juli.

Kostnader

En deltagaravgift på 3000 kr tillkommer och ska betalas in av deltagarens distriktsförbund. Förutom själva utbildningen ingår träffarna och övernattningar med tillhörande måltider. Resekostnader bekostas av deltagarens distrikt. Avanmälan ska ske senast 5 dagar innan utbildningen startar, annars debiteras hela avgiften. Vid förhinder kan deltagare bytas ut innan utbildningen startar.

Annons

Vi ser fram emot din ansökan!

Vid frågor, vänligen kontakta: ungdomskommitten@friidrott.se

Mer information finns här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Foto1
Stora DM-helgen i Habo

I helgen samlades många på Slättens IP i Habo för årets Stora DM-helg! Vi kunde glädjas åt ökat antal starter och många nya arenarekord, även om vädret till och från var ogynnsamt med regnskurar och blåst. Östsvenska FIF var på plats i ett eget tält.

LÄS MER