Annons

Annons

YALA - ledarutbildning för unga

Youth Athletics Leader Academy (YALA) är ett utbildningsprogram för unga ledare 15–25 år. Det övergripande syftet är att erbjuda en bred utbildning där deltagarna får kunskap om flera olika perspektiv på ledarskap, både praktiskt och organisatoriskt. Här får deltagarna möta andra unga ledare runt om i landet, byta erfarenheter och skapa värdefulla kontakter för ett framtida engagemang inom friidrotten.

Om utbildningen

Med föreläsningar, workshops och diskussioner utvecklas kunskap inom tre teman: Ledarskap, Värdegrund samt Organisation & Styrning. Utbildningen består av både fysiska och digitala moment med tillhörande praktiska uppgifter. Stort fokus ligger på att planera, genomföra och utvärdera ett eget projekt där kunskap, tankar och idéer som dykt upp under utbildningen och inom ett valt område blir till verklighet. 

Det finns även möjlighet till mentorskap och att skapa ett personligt nätverk inom svensk idrott under hela utbildningsprogrammet. Tidigare omgångar har de fysiska träffarna skett i samband med Finnkampen och Förbundsårsmötet. Det skapar engagemang att få inblick i större evenemang inom friidrotten, möjlighet att träffa andra unga ledare samt att nätverka och inspireras av andra engagerade inom idrotten.

Målgrupp

YALA är utbildningen för dig som vill bli ledare eller som är ledare idag och önskar utveckla ditt ledarskap. Du behöver inte ha ett engagemang idag, men din ambition är att vara engagerad inom friidrotten efter YALA avslutats. Utbildningen passar dig som är aktiv friidrottare likväl dig som är tränare eller dig som vill lära dig mer om friidrott. Med och arrangerar utbildningen är Svensk Friidrotts Ungdomskommitté.  

Frekvens och nästa kurstillfälle

Utbildningen ges vartannat år. Nästa tillfälle är 2024-2025. Kurstillfällen:

Träff 1: På förbundskansliet i Stockholm i samband med Finnkampshelgen,
30 aug - 1 sep 2024.

Träff 2-4: Sker digitalt, antingen heldag eller under en kväll.

Träff 5: I Växjö i samband med inomhus-SM, 21-23 februari 2025.

Avgift

3000 kr, som betalas av deltagarens distriktsförbund. Distriktet står också för deltagarens resekostnad. Så anmälan måste vara avstämd med ens distrikt. 

Anmälan och antagning

Anmäl dig här

Här finns också inbjudan som pdf

Sista anmälningsdag är 30 juni.

OBS! Vid anmälan garanteras inte en plats, utan detta sker efter avslutad
anmälningsperiod kommer ett urval att ske. Besked om antagning meddelas till samtliga sökande senast 31 juli.

Kost och logi

Boende och måltider ingår i anmälningsavgiften. 

Antal deltagare

Max antal deltagare är 18 st. Ambitionen är att två från varje
distrikt är med.

Avbokningsregler

Avanmälan ska ske senast 5 dagar innan utbildningen
startar, annars debiteras hela avgiften. Vid förhinder kan deltagare bytas ut innan utbildningen startar.