Annons

Annons

YALA - ledarutbildning för unga

Youth Athletics Leader Academy (YALA) är ett utbildningsprogram för unga ledare 15–25 år. Det övergripande syftet är att erbjuda en bred utbildning där deltagarna får kunskap om flera olika perspektiv på ledarskap, både praktiskt och organisatoriskt. Här får deltagarna möta andra unga ledare runt om i landet, byta erfarenheter och skapa värdefulla kontakter för ett framtida engagemang inom friidrotten.

Målgrupp

YALA är utbildningen för dig som vill bli ledare eller som är ledare idag och önskar utveckla ditt ledarskap. Du behöver inte ha ett engagemang idag, men din ambition är att vara engagerad inom friidrotten efter YALA avslutats. Utbildningen passar dig som är aktiv friidrottare likväl dig som är tränare eller dig som vill lära dig mer om friidrott. Med och arrangerar utbildningen är Svensk Friidrotts Ungdomskommitté.  

Om utbildningen

Med föreläsningar, workshops och diskussioner utvecklas kunskap inom tre teman: Ledarskap, Värdegrund samt Organisation & Styrning. Utbildningen består av både fysiska och digitala moment med tillhörande praktiska uppgifter. Stort fokus ligger på att planera, genomföra och utvärdera ett eget projekt där kunskap, tankar och idéer som dykt upp under utbildningen och inom ett valt område blir till verklighet. 

Det finns även möjlighet till mentorskap och att skapa ett personligt nätverk inom svensk idrott under hela utbildningsprogrammet. Tidigare omgångar har de fysiska träffarna skett i samband med Finnkampen och Förbundsårsmötet. Det skapar engagemang att få inblick i större evenemang inom friidrotten, möjlighet att träffa andra unga ledare samt att nätverka och inspireras av andra engagerade inom idrotten.

Anmälan

Intresseanmälan och mer information om ansökningsprocess ges av Svensk Friidrotts utbildningsansvarig Janne Wanhainen.  

YALA-logga.png