Annons

Annons

Höstläger 2023

Bild3

FOTO: IDA MOLIN

I helgen arrangerade Östsvenska Friidrottsförbundet Höstläger för distriktets 15-19 åringar och ett hundratal atleter och coacher dök upp. 

Förutom att alla grenar fanns representerade så fick deltagarna chans att lära sig mer om aktiv rörlighet och hur man kan träna för att hålla sig skadefri. Joakim Persson som är naprapat och coach i IFK Växjö höll i ett viktigt och lärorikt pass under lördagen.

Ett annat magiskt inslag var besöket från OS-deltagaren i stavhopp: Angelica Bengtsson. Ungdomarna fick lyssna till hennes tankar och tips och råd och även lära lite teknik i denna komplexa gren. 

För de som hade skadekänningar fanns det i år ett nytt inslag i form av prehab/rehab-pass vilket syftade till att skapa inkludering för ALLA oavsett om man är skadefri eller inte.

För ledarna presenterade Martin Söderberg en föreläsning om skadeförebyggande träning och kost och en pdf med information har skickats ut till alla deltagare. Har du inte fått den men önskar den så skriv till martin.soderberg@bth.se

 

För ungdomarna väntade roliga lekar signerade Olivia Hansen från ungdomskommittén vilket var väldigt uppskattat och nödvändigt efter hårda pass. 

Östsvenska är väldigt glada över alla kunniga och passionerade coacher som höll i passen under två dagar och hoppas att ni deltagare är minst lika nöjda. 

Vi hoppas få se er nästa år igen! 

 

Friidrottshälsningar 

Höstläger-teamet 

Relaterade nyheter

Mötesdeltagare
Årsmöte genomfört

Lördagen 2 mars genomförde vi vårat årsmöte i Växjö. 28 personer närvarade varav 14 st föreningsombud med rösträtt från 8 olika föreningar. Alla beslut som togs var i linje med förslagen inför årsmötet. Nyinvalda i styrelsen blev Olivia Hansén och Fr…

LÄS MER
Linneuniversitetet Logo
Enkät om kvinnligt idrottande

Nu kan ni som yngre kvinnlig idrottare eller tränare till kvinnor/flickor bidra till forskningen och då indirekt till att förbättra stödet till unga kvinnliga idrottare genom att besvara någon av följande enkäter.

LÄS MER