Annons

21 kilometer för JOYNA

DSC 4808 Mölndals AIK passade på att lyfta fram Folkspels nya digitala lotteri i specialgjorda dräkter i samband med Göteborgsvarvet.

Det är en ordentlig win-win för föreningarna när Folkspels nya lotteri JOYNA nu är igång. ”Enorm potential och chansen att bli något riktigt stort för våra föreningar”, säger Marcus Kax Fromholz, projektledare för föreningsutveckling på Svensk Friidrott.

Annons

Svensk Friidrotts partner Folkspels nya lotteri JOYNA är lanserad. Så sent som under juni månad hade lotteriet premiär. Så än finns tiden att kunna säga att man varit med från början. Lotteriet har potentialen att kunna bli en nyckelspelare för många av våra föreningar. Genom månadsprenumerationer får föreningar runtom i landet chansen att få in ett regelbundet överskott. Varje lott ger 50 kronor per månad tillbaka till föreningen.

– Ju tidigare man hoppar på detta desto bättre blir ju prognosen för föreningens intäkter, det finns en enorm potential och chansen att bli något riktigt stort för våra föreningar, säger Marcus Kax Fromholz, projektledare för föreningsutveckling på Svensk Friidrott.

Som om det inte vore nog finns det en fantastisk chans till bonus för alla föreningar som JOYNAR, nämligen att bli den så kallade win-win vinnaren. Det innebär att när en lycklig lottköpare vinner 100 000 kronor belönas föreningen som sålt den vinnande lotten med samma summa.

Den första win-win-vinnaren säger så här:

– De här pengarna kommer göra stor nytta i vårt fortsatta arbete med att utveckla barn- och ungdomsverksamheten inom utsatta områden. För oss är det viktigt att alla har möjlighet att vara med i en förening, oavsett vilka ekonomiska förutsättningar de har.

Annons

Föreningen som vann tillhör inte friidrotten, men många friidrottsföreningar har valt att JOYNA. I topp hittar vi i dagsläget Sundsvalls Friidrott och IFK Växjö.

– Det är en jättebra möjlighet till intäkter, och att allt är digitalt passar perfekt för mig och oss i föreningen, säger Mikaela Wieslander Mayer, klubbchef i IFK Växjö.

Som med allt annat finns det såklart utmaningar, men Mikaela och IFK Växjö ser positivt på det utifrån deras målbild med att ha anslutit sig till JOYNA:

– Vi behöver såklart kraftsamla tillsammans nu i föreningen när vi åtar oss detta, men med hopp om att kunna bibehålla låga avgifter, bekosta anmälningsavgifter, utbildningar, läger med mera så tror vi att alla ser uppsidan av detta. För oss är det som sagt också ett jättebra format på hela lotteriet.

Om Sundsvalls framgång, mer om Svensk Friidrotts samarbete med Folkspel, chans till fina priser, och mycket mer kan du läsa genom att klick här.

Annons

Värt att upprepa är de ord som tidigare klubbchef i IFK Göteborg, Toomas Tartu yttrade vid Folkspels och Svensk Friidrotts event Tresteget tidigare i år:

– Det hade varit kul att få in 100 000 kronor på det här. Det innebär att vi ska ha 167 årliga prenumeranter. Då får vi in 100 000 kronor, nya pengar in i föreningen.

JOYNA ger alltså alla föreningar chansen till stabila intäkter som är helt fria att fördela till föreningens utveckling på olika sätt.

Vill din förening komma i kontakt med Folkspel för att ta nästa steg och hitta nya intäkter? Hör av er till Marcus Kax Fromholz, Svensk Friidrott, marcus.kax.fromholz@friidrott.se, tveka inte att ställa era frågor och funderingar så hittar vi en lösning som passar just er.

Marcus Kax Fromholz

Marcus Kax Fromholz

Projektledare för föreningsutveckling

072-453 96 58 marcus.kax.fromholz@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter