Annons

Annons

Start

FOTO: RYNO QUANTZ

Folkspel, som ägs till 100 procent av svenskt föreningsliv har, under de 30 år de verkat, arbetat väldigt nära föreningarna med sina lotteriprodukter. Sedan starten har Folkspels produkter genererat 268 miljoner kronor till friidrottsklubbarna.

Folkspel gör vad de gör för att Sveriges föreningar ska frodas, utvecklas, och kunna finnas till för fler. Deras VARFÖR är tydligt och därför lyckas de. Vad är din förenings VARFÖR? Och vad skulle ni göra om ni fick lite extra pengar i kassan? För en del underlättar det startavgifter, medlemsavgifter med mera, för andra öppnar det upp för nya klubbkläder, renovering av lokaler med mera, vad skulle ni göra för pengarna?

Folkspel och Svensk Friidrott

Sen en tid tillbaka har Folkspel och Svensk Friidrott utökat sitt samarbete för att stötta friidrottsföreningarna ännu mer med deras ekonomi. Till detta har vi haft hjälp av några ambassadörsföreningar som följts lite extra i syfte att generera goda exempel och stöd till alla friidrottsföreningar i landet. Dessa ambassadörsföreningars erfarenheter, kunskap och kreativitet om hur man lyckas är viktigt för såväl andra föreningar men också för oss som förbund att ta del av.

Unik kväll för friidrotten

Den 21:a februari 2024 genomförde Svensk Friidrott och Folkspel tillsammans kvällen som gick under namnet Tresteget. En helt digital kväll där specialanpassade årsplaner och nyheter varvades med inspiration och intervjuer. I programmet får du lyssna på Folkspels experter, ambassadörsföreningar och Kajsa Bergqvist. Ta del av hela programmet genom att klicka här.

Målsättning och tävling

2023 års överskott till friidrottens alla föreningar landade totalt på ca två och en halv miljon kronor, ett resultat som Svensk Friidrott är stolta över men nu skruvar upp till det dubbla. Målet för 2024 är alltså att tillsammans med Folkspel generera fem miljoner kronor till friidrottsföreningarna. För att stimulera till kreativa lösningar eller bara belysa de framgångsfaktorer som finns där ute i landet har vi därför utlyst en tävling om överskottsmålet på 5 miljoner kronor nås. Tävlingen innebär att en förening kan vinna 50 000 kronor om detta mål nås.

Hur tävlingen går till:

  • Ange FÖRENINGENS NAMN
  • Förklara HUR ni genomfört era säljinsatser
  • Beskriv VARFÖR det varit så lyckat
  • Skicka via mail till marcus.kax.fromholz@friidrott.se och ange FOLKSPEL TÄVLING i ämnesraden.
  • En jury kommer utse vinnaren om målet på 5 miljoner kronor i överskott nås.

Vill ni öka föreningens intäkter?

Kontakta Svensk Friidrotts projektledare för föreningsutveckling Marcus Kax Fromholz på mejl, marcus.kax.fromholz@friidrott.se så hjälper han er med era frågor, funderingar och i kontakten med Folkspel.

 

Topplistan bland friidrottsföreningarna 2023

Förening Intjänade pengar genom Folkspel 2023
Eslövs Idrottsförening 183 583 kronor
Sundsvalls Friidrottsförening 137 530 kronor
IFK Göteborg Friidrott 110 763 kronor
Hede IK 97 700 kronor
MAI 71 640 kronor
Mölndals AIK 69 485 kronor
Haparanda SKT Friidrott 63 565 kronor
Sjövalla FK 54 466 kronor
Estuna IF 53 748 kronor
Flens Friidrottssällskap 51 145 kronor