Annons

Annons

Bauhaus och Craft blir partners till ett nytt landslagsteam

Fanny Roos IEM Fanny Roos är en av de aktiva i Team Sweden.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Craft och Bauhaus är två av Svensk Friidrotts största partners och nu har de gjort gemensam sak och skapat Team Sweden – en satsning där de får chansen att stötta några av våra aktiva lite extra för att underlätta deras idrottsliga satsning.

De senaste åren har intresset för friidrotten ökat i Sverige, mycket tack vare de många svenska friidrottare, både på junior- och seniornivå, som har tagit sig till internationella mästerskap och visat att de är redo att fajtas om medaljer.

För att kunna hjälpa aktiva i sin idrottsliga satsning och öka deras chanser att kvalificera sig till stora mästerskap, har två av Svensk Friidrotts största partners, Craft och Bauhaus, skapat ett landslagsteam, Bauhaus och Crafts Team Sweden. Genom denna satsning kommer en grupp friidrottare att få ekonomiskt stöd som ska underlätta för dem att satsa fullt ut på sin idrott.

– Många av våra aktiva har inte möjlighet vara friidrottare på heltid, utan måste försörja sig på andra sätt. Den här satsningen ger ökade möjligheter till starkare satsningar, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

– Vi fortsätter med vår satsning med att stötta atleter inom olika idrotter även i tuffare tider. Nu tar vi steget vidare med Bauhaus Team Sweden där svenska friidrottare ges större möjligheter att utvecklas till ännu högre nivåer, säger Johan Saxne Marknadsdirektör på Bauhaus.

Markerar tillhörighet

Ett ytterligare skäl till satsningen är att skapa en starkare och tydligare landslagsidentitet. De aktiva kommer att tävla i landslagsdräkten även på galor och andra internationella tävlingar, vilket stärker och markerar tillhörigheten till det svenska friidrottslandslaget.

– Det är jätteroligt att få hjälpa och stötta unga friidrottare i sin satsning och så klart är det extra roligt att få se dem tävla mer i blågula kläder, säger Crafts VD Stefan Persson.

Just nu är följande aktiva klara för Team Sweden:

  • Grete Ahlberg – slägga
  • Hanna Hermansson – löpare medeldistans
  • Ragnar Carlsson – slägga
  • Michaela Meijer – stavhopp
  • Axelina Johansson – kula
  • Samuel Pihlström – löpare medeldistans
  • Fanny Roos – kula
  • Jesper Hellström – tresteg

Team Sweden kommer att heta både Bauhaus Team Sweden och Craft Team Sweden för att kunna passa båda samarbetspartners.

Relaterade nyheter

Vastanhede
Västanhede ny bussleverantör åt Svensk Friidrott

Det nya samarbetet mellan Svensk Friidrott och Västanhede gör att Friidrottsförbundet får en bussleverantör med stor idrottserfarenhet. "Vi är oerhört stolta och glada över att Svenska Friidrottsförbundet väljer att anlita oss som sin bussleverantör"…

LÄS MER