Annons

Annons

Börje och Eslöv sålde Bingolotter på parkering: Drog in storbelopp

Börje Börje Hägg tillsammans med några av föreningens unga aktiva.

FOTO: ESLÖVS IF

Eslövs IF drog in över 220 000 kronor till föreningen vid försäljning av Folkspels produkter 2021. De sålde lotter under december månad på en parkering under ledning av eldsjälen Börje Hägg.

Eslövs IF är en av föreningarna i Sverige som verkligen dragit nytta av försäljning av Bingolotter. Under december månad gjorde de stora aktiveringar i föreningen under Uppesittarkvällen och Nyårsbingot. En stor anledning till det är engagemanget från Börje Hägg. Han har söner i föreningen och har sålt bingolotter sedan lotterna började säljas för 30 år sedan.

 – Man kan säga att jag firar 30-årsjubileum nu, tillsammans med Bingolotto, säger Börje.

 Det är Börje och kollegan Micke som håller i trådarna vid försäljningen. I bra väder håller de till på parkeringen vid ett köpcentrum i Eslöv, där de turas om att sälja tillsammans med föräldrar i föreningen. Börje är lite känd i stan tack vare sitt engagemang och det är många kunder som ska till köpcentret som svänger förbi parkeringen för att köpa lotterna.

 – Det som är viktigt att tänka på för att det ska bli bra resultat är att man bestämmer en tid med de som ska sälja och att tiden hålls varje gång. Säger vi att vi ska stå från middag till kväll så är det det som gäller. Sen ser vi till att ha allt som går att sälja framme på bordet så inget göms undan. Vi har enkellotter, dubbellotter, trippellotter, kalendrar och så vidare. Det gör folk mer nyfikna. De senaste åren har även Swish tillkommit vilket gjort försäljningen enklare, säger han och tillägger:

 – Jag brukar säga att ”25 kronor kan bli 25 miljoner” till kunder som kommer förbi.

Och nu har alltså Eslöv samlat in 220 000 kronor till föreningen. Börje berättar att pengarna inte öronmärkts, utan kan gå till allt möjligt som träningsläger för ungdomarna, material till hallen och så vidare. Föreningen har dessutom en låg föreningsavgift på 50 kronor.

Nu ska Eslöv jobba vidare mot vårens stora Bingokväll och det är under Påskdagen 17 april.

– Eslövs IF avslutade 2021 med flaggan i topp och fin försäljning till våra storomgångar Uppesittarkvällen och Nyårsbingo. De engagerade sina medlemmar och eldsjälar under december månad vilket mynnade ut i ett sexsiffrigt nettobelopp i intäkt om man gör en summering för hela kalenderåret, säger Marcus Angelin, säljledare på Folkspel och tillägger:

– Inte nog med det - tillsammans med sina eldsjälar, medlemmar, supportrar och lottköpare bidrog de och övriga föreningar i Sverige till ett nytt försäljningsrekord för båda storomgångarna. Prognoserna pekar mot att Svenskt Föreningsliv tjänade sammanlagt 145 miljoner kronor under dessa två bingolottokvällar, säger han.

Vill du veta mer om hur din förening kan haka på och dra in pengar via Folkspels produkter? Skicka ett mejl till Marcus Angelin: marcus.angelin@folkspel.se

Relaterade nyheter

Karin Torneklint
EPOS vill bidra till fler elitcoacher

2019 startade Svensk Friidrott tillsammans med Sundström Safety ett nätverk för kvinnliga ledare där ett av syftena är att få kvinnliga juniortränare att ta steget upp till seniornivå och på sikt bli elittränare.

LÄS MER