Annons

Annons

Droppenloppet – ett samarbete mellan Cytiva och Svensk Friidrott

IMG 9338

Under fredagen arrangerade Cytiva tillsammans med Svensk Friidrott Droppenloppet för fjärde året i rad. Alla deltagare arbetar på bioteknikföretaget Cytiva i Uppsala och hela 800 medarbetare deltog.

Cytiva jobbar med bioteknik och är världens största företag när det gäller produkter för framställning av biologiska läkemedel. Samarbetet med Svensk Friidrott inleddes 2020 och Droppenloppet avgjordes nu för fjärde gången.

Inga Ljung är VD på Cytiva och hon framhäver gemenskapen och de sociala delarna som Droppenloppet medför.

– Man slås av gemenskapen, att vi har en sådan här dag tillsammans och att alla tar sig tid att ha trevligt tillsammans på jobbet. Kan vi dessutom uppmuntra våra medarbetare till att röra på sig och må bra så är det en bonus. Att så många väljer att vara med tror jag beror mycket på det sociala, man kan gå tillsammans med sina kollegor. Man väljer själv hur man vill genomföra loppet och det tror jag är viktigt, säger Inga Ljung.

– Att genomföra loppet tillsammans med Svensk Friidrott skapar ytterligare en dimension och spets.

VD Inga Ljung delar ut pris till deltagarna.

 

De anställda kan välja att springa antingen 5 eller 10 kilometer. Wera Kleve är projektledare för Droppenloppet och menar att det finns många anledningar till att loppet är så populärt bland de anställda på Cytiva.

– Det är väldigt kul att vi kan arrangera det här loppet tillsammans med Svensk Friidrott och det ökar engagemanget rejält jämfört med om vi gjort det själva. Det känns proffsigt och kul att bidra till att fler får upp ögonen för löpning och friidrott, säger Wera Kleve.

– Att vi har så många deltagare tror jag beror på att det har varit ett så bra arrangemang tidigare. Man vill vara med igen och det har blivit en stark kultur under de åren vi har haft loppet.

Läs mer om Cytiva här.

Relaterade nyheter

IMG 0613 (1)
Röstningen till Klubb Sverige stipendiet är i gång

2023 lanserades Svensk Friidrotts officiella supporterklubb, Klubb Sverige. Svensk Friidrott har länge haft en stor skara med friidrottssupportrar och namnet Klubb Sverige har tidigare använts vid supportersamlingar och resor, även innan det blev en…

LÄS MER