Annons

Annons

Eleda Group blir officiell partner till Svensk Friidrott

Eleda

Eleda Group utökar sitt engagemang inom idrotten genom att bli officiell partner till Svensk Friidrott.

I Eledas sociala hållbarhetsarbete används de globala målen för hållbar utveckling som guide med fokus på Mål nr 3 – Hälsa och välbefinnande, Mål nr 5 – Jämställdhet, Mål nr 11 – Hållbara städer och samhällen och Mål nr 17 – Partnerskap och genomförande. Något som också identifierats hos Svensk Friidrott.

 – Friidrotten är en av våra mest jämställda idrotter med gemensamma landslag och träningsgrupper där män och kvinnor har samma förutsättningar att lyckas. Den har också en stark tradition i Sverige och nu har vi en ny generation världsstjärnor som inspirerar barn och unga till rörelse och aktivitet. Vi vill verka för hållbara städer och samhällen både i vår kärnverksamhet och i de partnerskap vi går in i. Genom Svensk Friidrott stöttar vi också de omkring 1 000 föreningar runt om i landet som är oerhört viktiga lokalt, säger Ingemar Queckfeldt, Head of Sponsorship Eleda Group.

Eleda verkar genom framgångsrika, regionala infraservice- och anläggningsbolag över hela Sverige. Tjänsteutbudet är såväl brett som specialiserat och sträcker sig från hela entreprenader till mindre projekt.

– Vi ser oss själva som en typ av samhällsbyggare med alla de barn, ungdomar och vuxna som vi engagerar genom alla våra föreningar från norr till söder. Eleda är ett företag som verkar för att bygga vårt samhälle starkare på många sätt och i samverkan kan vi göra det bättre för många. Därför känns det som ett väldigt spännande och givande samarbete. Vi är väldigt glada över att välkomna Eleda Group som officiell partner, säger Jan Larsson, marknadschef Svensk Friidrott.

Svensk Friidrotts uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Det är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i omkring 1 000 föreningar. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, som bygger på glädje och trygghet.

Partneravtalet mellan Eleda Group och Svensk Friidrott har utarbetats i samarbete med rättighetsbolaget ISP Sport. 

Om Eleda:

Eleda bildades 2017 och har huvudkontor i Stockholm. Vi verkar genom framgångsrika, regionala infraservice- och anläggningsbolag i regioner över hela Sverige. Vid sidan av stark organisk tillväxt har bygget av Eleda varit en förvärvsresa och genom våra bolag har vi idag närmare 10 miljarder i omsättning och omkring 2 400 medarbetare i koncernen. Vårt tjänsteutbud är både brett och specialiserat och sträcker sig från projekt till hela entreprenader.

Eleda och gruppens bolag arbetar för ett hållbart företagande genom att vara en stark aktör på marknaden med sund ekonomi samt att genom ett gediget yrkeskunnande skapa långvariga relationer med nöjda kunder. Eledas verksamhet skall vara miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar över tid.

Eleda bygger infrastruktur som är kritisk för samhället. Vi står för hållbart företagande, hållbart samhällsbygge och vi gör Sverige bättre.

 

Relaterade nyheter

IMG 0613 (1)
Röstningen till Klubb Sverige stipendiet är i gång

2023 lanserades Svensk Friidrotts officiella supporterklubb, Klubb Sverige. Svensk Friidrott har länge haft en stor skara med friidrottssupportrar och namnet Klubb Sverige har tidigare använts vid supportersamlingar och resor, även innan det blev en…

LÄS MER