Annons

Annons

Förlängt avtal med statistikleverantören Tilastopaja

Tilastopaja Jan Larsson, Mirko Jalava och Jonas Hedman.

Svensk Friidrotts resultat- och statistiksystem – friidrottsstatistik.se – togs i bruk i juni 2020 och efter en fin utveckling har nu ett nytt avtal tecknats med vår finska leverantör Tilastopaja OY.

– Vi har tillsammans med Tilastopaja utvecklat en statistiktjänst som blivit mycket uppskattad av Friidrottsverige. Vårt fina samarbete fortsätter och vi har nu tecknat ett nytt sexårigt avtal, säger Jan Larsson som är marknadschef på Svensk Friidrott.

Snabbare publicering

Under de fyra åren har statistiksystemet kontinuerligt förbättrats och det gäller inte minst resultatrapporteringen.

– Automatiseringen av inläsningen av resultaten för arenatävlingar tog ett stort steg framåt under 2023. Det gör att vi kan publicera resultaten snabbare, det blir färre fel och innebär mindre arbete för alla inblandade inklusive inte minst föreningarna, säger Jonas Hedman som är ansvarig för friidrottsstatistik.se.

1 miljon passerad

Under 2023 har 215 000 resultat av nästan 190 00 aktiva lästs in på friidrottsstatistik.se vilket är en ökning med 14 respektive 8 procent jämfört med 2022. Till detta kommer långloppsresultaten.

Totalt innehåller databasen 1 193 671 resultat av 73 000 aktiva näst helt jämnt fördelade mellan män och kvinnor.

Prenumerera på friidrottsstatistik.se

Priset på en privatprenumeration har varit oförändrat sedan 2020 men med rådande konjunkturläge kommer en mindre prisjustering att göras från 1 januari 2024.

Den som vill ta del av allt på friidrottsstatistik.se tecknar en prenumeration på 1, 6 eller 12 månader. I det ingår djupa årsbästalistor för seniorer, juniorer, ungdomar och veteraner, 50-djupa genom-tiderna-listor och sökfunktion på aktiva med samlad info i form av personliga rekord, resultatutveckling och meriter. Dessutom en utökad resultatservice och ett omfattande historiskt resultatarkiv med kompletta resultat från OS (1912-), VM, EM, inne-VM, inne-EM, junior-VM, junior-EM, Finnkampen med mera.

Teckna privatprenumeration på friidrottsstatistik.se

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IMG 0613 (1)
Röstningen till Klubb Sverige stipendiet är i gång

2023 lanserades Svensk Friidrotts officiella supporterklubb, Klubb Sverige. Svensk Friidrott har länge haft en stor skara med friidrottssupportrar och namnet Klubb Sverige har tidigare använts vid supportersamlingar och resor, även innan det blev en…

LÄS MER