Annons

Annons

Förlängt och fördjupat samarbete med Sundström Safety

Sundstrom (1)

Sundström Safety, som varit långvarig partner till Svenska Friidrottsförbundet, tar klivet upp som nationell partner. Det nya avtalet är skrivet till och med 2026.  – Det är ett företag som brinner för Svensk Friidrott och stöttar många av de projekt vi har både inom elit- och breddverksamheten, säger Jan Larsson, marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet.

Sedan Sundström Safety bildades 1926 har människors hälsa varit i fokus och förutom att tillverka andningsskydd har företaget, som har sin bas i småländska Lagan, engagerat sig stort i såväl friidrott som andra idrotter.

Under många år har företaget varit partner till Svenska Friidrottsförbundet, men har utöver det även varit huvudpartner till Bauhaus-galan och stöttat flera friidrottsföreningar och unga talanger. Ett nytt avtal med Svenska Friidrottsförbundet som sträcker sig till 2026 – året då Sundström Safety fyller 100 år – är nu påskrivet.  

– Friidrotten är fantastisk då den ger alla individer förutsättningar att utvecklas i de grenar de gillar mest. Vi vill fortsätta att stötta det fina arbete Svensk Friidrott och dess föreningar lägger ner och hjälpa unga talanger att ta klivet upp till seniornivå, säger Ivan Sundström, styrelseordförande för Sundström Safety.

Fyra av de projekt som Svensk Friidrott driver där Sundström Safety extra engagerade i är:

  • Svenska löpartalanger – en satsning som riktar sig till talangfulla ungdomar och juniorer samt till deras tränare.
  • Epos (Equality in memory of Per O Sundström) – ett nätverk som Sundström Safety och Svenska Friidrottsförbundet startat tillsammans med bland andra Svenska Skidförbundet (längd), IFK Göteborg, Malmö Redhawks och Djurgårdens IF Fotboll med mål att få fler kvinnliga tränare på elitnivå.
  • Stockholm Springer – en satsning tillsammans med Stockholmsföreningarna som riktar sig till ungdomar i åldrarna 15–22.
  • Mästerskapsgruppen – en särskild satsning på elitaktiva och -tränare som ska bidra till sportslig utveckling och möjliggöra en elitsatsning.

– Vi är stolta och glada över att Sundström Safety inte bara vill förlänga sitt samarbete med oss utan även utöka och utveckla det. Vi ser fram emot de kommande tre åren med dem som nationell partner och deras engagemang och vilja att ständigt utveckla såväl friidrotten som aktiva och tränare inom den, säger Svenska Friidrottsförbundets marknadschef Janne Larsson.

Relaterade nyheter

Justnu Sajt NY
JustNu är Svensk Friidrotts nya tryckeri

Nu är det klart att tryckeriet JustNu inleder ett samarbete med Svensk Friidrott som sträcker sig över 2025. "Vi är väldigt stolt över vårt samarbete med Svensk Friidrott", säger Martin Ghaoui som är VD på JustNu.

LÄS MER